Andreas och körkortet

2015-08-24

Det går väl inte att beskriva det mycket bättre, av Andreas Söderlund!

Körkort på rösträtt?!

Nu är det dags att tänka minst ett varv till, för ALLA som röstar på något etablerat politiskt parti.

"Invandringen är ett stort problem" säger SD såklart. Övriga partier säger i princip nej, det är inget problem. En effektiv polarisering som får alla att kasta paj/sten/glåpord istället för att titta på grundproblemet:

Varför har vi sådana stora migrationsrörelser i världen egentligen?
Vad är GRUNDPROBLEMET?

Vi kan börja med lite enkel logik: Om vi inte vill att folk ska fly från sina länder, kanske inte vi ska sälja vapen till någon som bombar sönder dessa? En hyfsad början säkerligen, något som anställda inom vapenindustrin kanske ser som ett hot, men då gäller det att ta det mentala steget från "jag gör bara mitt jobb" till "jag tänker inte stödja det här idiotiska systemet längre".

"Flyktingar är bara en liten del" svarar kanske någon SD:are. Ok, då kanske vi ska nysta lite mer i Carl Bildt och Lundin Oils förehavanden i Afrika, där de i egennyttans namn byter utvinningsrättigheter mot export av politisk opposition till Sverige.

"Ja ja, men anhöriginvandringen då!?" Det går uppenbarligen att hitta hur många symptom som helst, så tillbaks till grundproblemet en gång för alla:

Som bekant är alla våra pengar skulder, skapade genom banklån av de privata affärsbankerna, och vi har tack vare räntan på dessa en ackumulerad räntekostnadstillväxt, som kräver ständigt tillskott av pengar = krediter = banklån för att upprätthålla systemet.

Realekonomin har stagnerat, så den enda fungerande tillväxtmöjligheten i realekonomin just nu är offentlig konsumtion, där invandring är ett effektivt sätt att öka kreditexpansionen. Vi måste ta hand om alla som kommer och betala för dem så länge det behövs, tills vissa kanske blir riktiga skuldslavar genom att börja ta egna banklån.

Polariseringen fungerar perfekt. Fler och fler blir arga för att pengarna inte räcker till, vilket är helt enligt planen. De som styr vill att vi ska känna så! De vill att vi ska skylla på invandrare, istället för att exponera bankerna och de korrupta politiker som upprätthåller en värld av våld och lidande! Det sista de vill är att vi ska börja föra fram ovanstående problem i ljuset.

Tro nu inte att ni som röstar på något annat parti än SD kan känna er nöjda. Inget riksdagsparti tar upp grundproblemet, de bara kör på med de vanliga klyschorna om arbete, solidaritet och rättvisa, uppbackade av allt från skrikande extremister till egennyttiga ministrar som går direkt från sin folkvalda post till välbetalda bankjobb. Det är inte bara en socialdemokratisk minister som nu jobbar på Goldman Sachs. Och dessa röstar folk på! Gång på gång! Och tror att saker ska bli bättre?

Jag börjar allvarligt fundera på om det behövs körkort för att få rösta. Man måste lära sig köra bil för att inte skada andra, man kanske måste lära sig lite enkla grunder i geopolitik och finansiell ekonomi för att inte skada andra också. Ser man hur folk röstar idag är det tydligt vilken kunskapsbrist som finns, och vilka konsekvenser det får för samhället.

Jag vill inte utbilda folk, jag bryr mig inte ett dugg om vem som gör det, bara det görs! Eller så kan vi strunta i det, vilket lär hända om majoriteten får bestämma, men då förstår jag inte varför folk klagar på att saker ser ut som de gör. Genom att inte tänka själva och lite längre, har vi röstat fram det samhälle vi har idag.

Någon satte eld på ett däck vid polishuset i Tumba. Branden spred sig till fasaden. – Jag vaknade av en smäll och hela himlen lystes upp, säger en närboende.
WWW.EXPRESSEN.SE

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram