Säg cheeeezz

2015-07-30

Ja, "kanske i ost", men absolut inte i euro, särskilt inte om växande divisioner inom Syriza gör att Aten inte kan passera en tredje uppsättning av tidigare åtgärder genom parlamentet nästa vecka.

Om omröstningen inte passerar, är det inte klart om Grekland kommer att kunna erhålla de medel som behövs för att betala € 3 200 000 000 till ECB den 20 augusti - där en missad betalning skulle äventyra likviditeten som livlina, vilket är det enda som håller några euro alls cirkulerande i den grekiska ekonomin.

Från den ljusa sidan, "byteshandel har varit en del av vardagen för grekerna under en lång tid" säger ekonomen Haris Lambropoulos till Reuters. Den enda skillnaden är att nu, "är det ett mer strukturerat och organiserat fenomen."

Kanske så, men detta är ett "strukturerat och beordrat fenomen" att många greker skulle sannolikt bara göra så att utan och faktiskt, den nya bytesekonomi drar jämförelser till en period i Greklands historia som har fått en hel del uppmärksamhet under loppet de senaste månaderna, och att observera, vi ska ge det sista ordet till Christos Stamatis, som driver byteshandelswebbplatsen Mermix:

"Naturligtvis är en bytesekonomi något som vi inte bör eftersträva och ska vara ett minne blott -. Sista gången vi hade det i stor skala var när vi var under [Nazi] ockupationen"

* Online barter platforms see business boom* Bartering more common in rural areas, remote villages* Prompts questions on use of receipts and tax avoidanceBy Lefteris KaragiannopoulosLAMIA, Greece, July 28 (Reuters)
REUTERS.COM|AV REUTERS EDITORIAL

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram