Nöjda med Finanznazizmen?

2015-07-30

Samtidigt som borgenärerna är "nöjda" med hur "kooperativt" Grekland är nu när de har blivit ordentligt förödmjukade och dämpade (som påminner om vad tyska ekonomiska rådet sade på tisdagen om "samarbetsovilliga" stater). "Lagen från institutionerna är nu redan på plats i Aten sedan i måndags och samtalen har nu pågått i de senaste dagarna", sade en av EU-kommissionens talesman på onsdagen, och tillade att Bryssel är "nöjda med ett smidigt och konstruktivt samarbete med de grekiska myndigheterna vilket bör göra det möjligt för oss att utvecklas så snabbt som möjligt. "

Men vad som bör vara helt klart av det ovanstående, och som vi och andra har påpekat vid ett par tillfällen sedan Alexis Tsipras lämnade Bryssel den 13 juli, det finns något väldigt konstigt med att lämna genomförandet av ett impopulärt räddningsprogram till det politiska partiet från vilket starkaste oppositionen utgår.

Den påstådda komplotten med att ta landets valutareserv som kläckts i hemlighet av Lafazanis tjänar bara till att stärka misstankarna inte bara hos borgenärer, utan hos precis samma oppositions lagstiftare som hjälpte Tsipras säkra de nödvändiga rösterna för att passera de första två tidigare åtgärderna.

Enkelt uttryckt, det verkar vara en mycket reell möjlighet att Syrizaupproret samlas tillräckligt med tryck under de kommande veckorna för att väsentligt spåra ur diskussionerna. Detta är alltså ett ras - Tsipras måste formalisera det nya programmet innan Lafazanis (och kanske Varoufakis) underblåser tillräckligt med missnöje för att göra en meningsfull insats för att avvärja genomförandet.

SYRIZA’s central committee is due to hold an emergency meeting Thursday in an attempt to find a way to settle the growing rift within the party over whether the...
EKATHIMERINI.COM

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram