Så vad är då skendemokratin värd mellan skål och vägg?

2015-07-20

Ännu inte inträffat, men det är inte helt klart vad som menas med "ljuder av stridsvagnslarm," och vi antar att förslaget är inte att EU och dess konstituerande medlemsstater på något sätt skulle försöka iscensätta en militärt övertagande av den grekiska staten i händelse av att Aten tar "fel" beslut om EMU-medlemskap. Och därmed destabiliserar Euron och spräcker NATO.

Snarare verkar förslaget vara att - och även detta är helt enkelt en tolkning baserad på uppgifter som lämnats av Kathimerini - att Bryssel ansåg att folkomröstningen tillsammans med den divergerande retoriken som kommer från grekiska lagstiftare på höger och långt till vänster har förrått i vilken grad det grekiska folket var djupt splittrat. Även om Tsipras "eftergifter kommer utan tvekan att ha långtgående konsekvenser för politiken och det grekiska samhället i allmänhet, så ser det ut som om Bryssel fruktade att den ekonomiska sjukdomskänsla som skulle ha lett till redenominering skulle ha utlöst en utbredd social oro som skulle i slutändan måste bringas under kontroll av den grekiska armén.

Vi lämnar det till läsarna att avgöra både riktigheten i denna tolkning och i vilken utsträckning det "hemliga" dokumentet omnämnande av "stridsvagnar" representerade en noggrann bedömning av situationen i förhållande till ännu ett försök att skrämma Tsipras i att kapitulera, men en sak är säker, även att nämna möjligheten att "på gatorna i Aten" kommer att befolkas av militären verkar inte som något man som en "partner" skulle säga till en annan.

Sarkasmer och spydigheter här åsido, så är det nog så att benägenheten att lämna ifrån sig makten hos de egennyttiga, den är väldigt lätt att överskatta.

http://www.kathimerini.gr/…/ti-apokalyptei-h-mayrh--vivlos-…

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram