Ruelse inför lidande

2015-07-15

Carl Norbergs foto.

Är det någon som har funderat på att Greklands skuldhållbarhet nu havererar med en hastighet på € 2.1 Mdr om dagen, det ser inte så lovande ut.

Detta ser dock ännu mindre lovande ut :

Tysklands FinMin Schäuble är på väg att spräcka på några kapillärer efter att ha läst den senaste provokationen från Tsipras där han sade, att:

Jag undertecknade överenskommelsen. Jag tror inte på den men jag är villig att genomföra och kommer att ta ansvar.

Det bör vara för det grekiska folket som uppspelet till en annan, ännu större bedövande sanning, som uttalades av den grekiska PM under en tv-intervju igår:

ett erkännande från den valda grekiska "ledaren" för Grekland, som en
suverän nation, är någonting som inte längre existerar:

GREKISKA PM Tsipras SÄGER att LÅNGIVARE ger ett budskap om att i länder UNDER EN RÄDDNINGSAKTION Så är det är ingen idé att hålla VAL!

Så trojkan gör det tydligt att länder under en räddningsaktion, såsom Grekland var och är på väg att bli på obestämd tid igen, så är demokratin färdig och landet blir en suverän församling och tummelplats för några icke-valda byråkrater som bestämmer över en befolkning bestående av ekonomiska slavar, och den grekiska "premiärministern", som också bara medgav att han nu är ingenting annat än en marionett för Greklands nya icke-valda ledare, är helt ok med detta.

Vi drar oss här till minnes Schäuble från 2011 i en intervju med Welt am Sonntag:

Schäuble . "Vi bestämde oss för att komma fram till en politisk union via en ekonomisk - valutaunion Vi hade hopp - och vi har fortfarande det i dag - att euron gradvis kommer att leda till en politisk union, men vi är inte där ännu, och det är, en av anledningarna till att marknaderna är misstänksam.

Welt am Sonntag : "Så kommer marknaderna tvingar oss nu till en politisk union?"

Schäuble : "De flesta medlemsstater ännu inte helt beredda att acceptera de nödvändiga begränsningar för den nationella suveräniteten, men lita på mig problemet kan lösas.."

Vid det här laget är det förmodligen också värt att upprepa vad Lettlands avgående president Berzins uttryckte:

"Lån till Grekland har precis köpt tid så att de som har makten inte behöver fatta beslut. Det är som ett spel: vem kan hålla ut längre genom att inte visa att dessa pengar har försvunnit? Denna börda har blivit större och det finns uppenbarligen ingen möjlighet att återbetala .... därför kommer Skuldavskrivningen av den grekiska skulden komma efter konkursen av staten och dess upphörande."

Kanske är det bara passande att demokratin dör officiellt i det land där den föddes, ett land som är på väg att mycket tydligt visa för resten av världen att i denna dag och ålder, har banker oändligt mycket mer makt och inflytande som "suveräna "nationer.

Vi hade visserligen en föraning om att det både rullar dit som det lutar och att bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken, men det vi inte riktigt hade kunnat förvänta oss var den oerhörda svårighet som tycks föreligga för människor till att inse vad som faktiskt ovillkorligen kommer att drabba dem själva om de inte engagerar sig för att motverka detta.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram