Grimbo

2015-07-15

Som framgår av detta - och från Yanis Varoufakis '"impressionistiska" första tankar om den grekiska "överenskommelsen" som vi noterat tidigare - är varje lagstiftare i Aten nu fullt medveten om det faktum att det som hänt till Grekland är inget annat än en hänsynslös politisk kupp genomförd av Tyskland. Skriften har suttit på väggen under en längre tid och verkligen, vi noterade hela planen tidigare i ljuset av att det finns en möjlighet att pivoteringen sker med demokratiargumentet som skapande momentum.

Kort sagt, som vi har sagt i flera månader nu kommer helvetet, högvatten, eller "Grimbo," Tyskland kommer att extrahera sina pensionssänkningar och momshöjningar från Tsipras, och inte för att någon på allvar tror att det kommer att göra en skillnad när det gäller sätta landet på en "hållbar" väg , utan eftersom EU helt enkelt inte råd med att Syriza sympatisörer i större ekonomiskt följande länder som Spanien som får några idéer om att rulla tillbaka åtstramning (av "fauxsterity" så att säga) och använder EMU-medlemskap som en förhandlingsobjekt för skuldavskrivningar.

Och även fast IMF (med Washingtons välsignelse) "antyder" att Tyskland " markerar det som noll ", kan det vara för sent att bevara demokratin i periferin för som vi kan se från det följande visar det sig att Schaeuble har gjort sin synpunkt klar:

Grekland och Spanien är 2 olika ekonomier som kräver olika strategier, sade Nacho Alvarez, Podemos ekonomisk politiske chef, på tisdagen i Madrid. Alvarez säger att förändring innebär inte nödvändigtvis en omstrukturering av statsskulden.

Connecting decision makers to a dynamic network of information, people and ideas, Bloomberg quickly and accurately delivers business and financial information, news and insight around the world.
BLOOMBERG.COM

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram