ZIONISIS en fredag

2015-06-26

Carl Norbergs foto.

Medan den muslimska världen kontemplerade under eftertanken av fredagens Ramadanböner var ISIS flitigt upptagna.

Först, körde två män en bil in i ingången till en fabrik i sydöstra Frankrike vilket utlöste flera explosioner. Ett halshugget huvud täckt i arabisk skrift har fästs på fabriken port. En misstänkt är nu i häkte. Vissa rapporter tyder på att han bar en ISIS flagga för att verkligen göra klart var han kom i från. Den franske presidenten meddelade omgående att "attacken bär kännetecken av en terroristattack", vilket betyder att ISIS kommer att få skulden - i alla fall tillfälligt.

Sedan, ett par timmar senare hävdade Isis militanta ansvaret för en dödlig bombattack under fredagsbönen i al-Imam al-Sadiq moskén i al-Sawaber, Kuwait, som dödade minst 13 personer.

Och till sist (?) för att fylla fredagens trifecta av terrorism, för stund sedan rapporterades det att minst 27 människor dödades när beväpnade män stormade två hotell i den tunisiska kuststaden Sousse enligt landets inrikesdepartementet. Ett okänt antal beväpnade män angrep hotell i Kantaoui, ett område populärt bland turister vid Medelhavet.

Detta är den senaste terroristattacken i Tunisien som riktar sig mot turister. I mars, stormade beväpnade män ett konstmuseum i huvudstaden, Tunis och lämnade 20 personer döda efter sig. Illgärningen hävdades senare givetvis av den islamiska staten.

Det fanns inget omedelbart anspråk på ansvar för skyttet, även om det är ganska säkert att ZIONISIS tar ansvar för detta massmord också.

Varför blev det plötsligt en offensiv våg av våld? Oklart kanske, men dock kan vi förvänta oss en mycket bestämd reaktion från USA efter ännu ett annat uttalande från en mycket högtidlig Obama, ett som skickar ännu fler amerikanska "militära rådgivare och konsulter" till Mellanöstern, som garanterar att Assads dagar som president av Syrien är ännu färre och världen är en dag närmare till en annan regional konflikt, om inte - naturligtvis - större, krig.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram