Tusen och en natt

2015-06-07

Så en liten exposé över hur sagoböckerna fortfarande tillåts styra och påverka utvecklingen när det allmänna medvetandet uppenbarligen brister till sin omfattning. Det finns nämligen inga religioner i formen av kollektivistiska indelningar som inte används som spelpolitiska opinionsbildningsverktyg och som inte har kapats av de enskilda vinstmaximeringsintressen, som märkligt nog aldrig blir målet för några riktade insatser ifrån de religiösa.

Vi frågar oss ofta hur Pentagon och CIA lyckas manipulera miljontals muslimer och skicka iväg dem att kämpa för Uncle Sams intressen. Naturligtvis, det är sant att vissa ledare betalas som agenter, men alla jihadister tror att de kämpar och dör för att få tillgång till paradiset. Svaret är barnsligt enkelt - använder retorik Muslimska brödraskapet som en start, och det är möjligt att kringgå mänsklig verklighet och skicka dem för att döda vem du vill så länge du vifta med en röd flagga framför dem.

Officiellt erkänner Islamiska emiratet inte längre myndigheten av Ayman al-Zawahiri, och har därför lämnat al-Qaida. Ändå, på många ställen, liksom i Qalamun bergen, är det fortfarande omöjligt att skilja dem åt, eftersom samma jihadister hävdar trohet till båda flaggorna på en gång.

Naturligtvis skulle man kunna hävda att detta bara är ett personlig gräl - Abu Bakr al-Baghdadi vill helt enkelt att ersätta den nuvarande ledaren. Men medan de två organisationerna har exakt samma metoder, utvecklar de mycket olika dialoger.

De delar paroller Muslimska brödraskapet - «Koranen är vår konstitution», « islam är lösningen". Ett liv i helighet är därför mycket enkelt. Det spelar egentligen ingen roll om Skaparen har gjort oss alla intelligenta, måste vi i alla fall, tillämpa Guds ord som en maskin. Och när situationen inte behandlas i boken, bör vi bara krossa situationen i bitar. Resultatet är naturligtvis katastrofalt, och ingenstans har dessa organisationer kunnat ställa upp ens en antydan till början på det perfekta samhället som de hoppas på.

Formbarheten hos dessa två organisationer kommer ur deras grundläggande ideologi, som det muslimska brödraskapet. Det är därför logiskt att nästan alla jihadistiska ledare, vid ett eller annat tillfälle, har varit medlemmar i en eller annan av brödraskapets grenar. Av samma skäl är det logiskt att CIA inte bara har stöttat det Muslimska brödraskapet i Egypten, genom deras mottagande i Vita huset av president Eisenhower 1955, utan också vidare genom alla sina utländska filialer och alla dissidentgrupper. Det Slutliga Kalifat som Hassan el-Bana drömt om och som Ayman al-Zawahiri och Abu Bakr al-Baghdadi låtsades att vilja skapa, är inte reproduktionen av guldåldern av islam, utan bara regeringstid obskurantism.

Detta bekräftades av Laurent Fabius i 2012, med andra ord, före spliten mellan al-Qaida och Daesh, när han förklarade: "På marken, gör de ett bra jobb! »

Western governments no longer hide the fact that they’re using jihadists - NATO overthrew Mouamar el-Kadhafi by using al-Qaïda as its its only ground forces; Israël displaced the UN Forces to Golan, and replaced them...
VOLTAIRENET.ORG|AV THIERRY MEYSSAN,VOLTAIRE NETWORK

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram