Om tyranni

2015-06-07

Som så ofta med Herr B. Smith en hel del bra poänger, men som lika alltid också ett par procent som är så märkligt ofullständiga trots att de är helt uppenbara. Till förutsättningen av en kritisk massa av allmänt medvetande, så kan givetvis inte alls våld vara en framkomlig väg och snarare är det väl så att våldsanmaningar är någonting som det tyranniska systemet ser positivt på så länge som de går att hantera eftersom detta skapar möjligheter till ytterligare repressiva åtgärder. Men ändå läsvärt alltså.

Tyranni är inte en helt definierbart tillstånd. Det finns många former av tyranni och många nivåer av kontroll som förekommer i något samhälle vid varje given tidpunkt. Faktum är att de mest avskyvärda former av förtryck är ofta de mest subtila; vilka typer av tyranni där de förtryckta är vilseledda att tro att eftersom de har "val", som med nödvändighet gör dem "fria" . Tyranni i sin kärna är inte alltid att avlägsna val, utan själva filtreringen av val - raderingen av alternativ som lämnar endast val som är mest fördelaktiga för systemet och dess upprätthållare.

Alt-Market.com - supporting local economies, barter networks, farmers initiatives, and alternative currencies backed by tangible commodities.
ALT-MARKET.COM|AV BRANDON SMITH

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram