Grexit 150601

2015-06-01

Att döma av rådande omständigheter förefaller det som att om inom denna nya europeiska makt byggs det på att, Grekland är det första offret. För en del är detta ett gyllene tillfälle att göra ett exempel av Grekland för andra länder till att tänka på att inte följa denna nya linje av disciplin.

Vad som inte beaktas är den höga mängden av risk och de enorma risker som är involverade i denna andra strategin. Denna strategi inte bara riskerar början till slutet för det europeiska enandet i projektet genom att flytta euroområdet från en monetär union till en växelkurs zon, utan det triggar också ekonomisk och politisk osäkerhet, vilket sannolikt kommer att helt förändra de ekonomiska och politiska balanserna i hela västvärlden.

Europa, är därför nu vid ett vägskäl. Efter de allvarliga eftergifter som har gjorts av den grekiska regeringen, är beslutet nu - till synes - inte i händerna på institutionerna längre, som i vilket fall som helst - med undantag av Europeiska kommissions- inte väljs och inte är ansvariga inför folket, utan snarare i händerna på EU: s ledare som är finansierade av bankerna.

Vilken strategi kommer att segra? Den som efterlyser ett EU med solidaritet, jämlikhet och demokrati, eller en som efterlyser bristning och division?

Om någon däremot tror eller vill tro att detta beslut endast gäller Grekland, så gör de ett allvarligt misstag. Jag skulle vilja föreslå att de läser om Hemingways mästerverk, "Klockan klämtar för dig".

http://www.primeminister.gov.gr/…/prime-minister-alexis-ts…/

On 25th of last January, the Greek people made a courageous decision. They dared to challenge the...
PRIMEMINISTER.GOV.GR

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram