Det har graviterat som vi trodde, oväntat nog..

2015-05-21

Carl Norbergs foto.

Ingen i Europa har något att förlora på slutet för euroområdet, åtminstone inget som de inte kommer att förlora ändå, men varenda europeisk vurmare för den Anglozionistiska maktkabalens maktmäklare och narcissister har en och en halv ocean av uppfattad lycka och självförverkligande på spel och naturligtvis sitt fortsatta inbillade oberoende, att förlora på en fortsättning av detta misslyckade projekt. Så lyckligtvis för dem, kommer de senaste tyska ekonomiska uppgifterna att föra det barmhärtiga slutet på villfarelserna så mycket närmare.

Samtidigt som Frankrike kippar efter andan som en uttorkad groda på land, så ligger Italien ligger med livsuppehållande respirator, Grekland, Cypern och Spanien är på akuten, och Europas tyska motor har nu bara givit upp.

En oräkneliga + miljarders ”union” utan ratt och ingen motor är på väg till randen av en djup avgrund. Någon kommer att lämna skeppet, ingen tvekan om det. Tyskarna själva kan mycket väl vara de första.

På – ja, ok, vågar jag påstå – den värsta punkten i Europeisk historia, med alla andra ”lösningar” klart definierade som misslyckade och skuldnivåer som är högre än någonsin, så vill Mario Draghi höja dessa nivåer ännu mer. Merkel har inte det politiska utrymmet att låta honom göra det, eftersom hon inte har den ekonomiska utrymmet längre. Så fort hon meddelar något, drabbar detta inrikespolitiken, AFD och andra röster ropar direkt: sätt åt grekerna först!

Och det går inte alls, för Deutsche bank har en balansräkning som innehåller derivat vars värde motsvarar jorden samlade BNP. Som är beroende av att Grekland inte faller

I slutändan handlar det bara mer skuld staplad ovanpå skuld, och ingenting annat än en stor blind fläck i intervallet för visioner hor de som kallas för ekonomer, uppburna den av dem som försöker dra nytta av att allt fler nationers skattebetalare dras ned ytterligare i slaveri. Att man skulle kunna öka en pank ekonomi genom att göra den mer pank – mer skuldsatt, eller till och med riskerar att göra så, är vansinnet i kvadrat, men det är också vad som varje ekonomisk lärobok säger bör göras - att vidmakthålla vansinnet.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram