Bananmonarkien Falukorviens omvärld

2015-05-21

Känner vi igen bananmonarkin (erna):

I ett land, springer flera av världens största banker lösa som småtjuvar för att rigga världens största marknad och lura otaliga investerare . Några får en smäll på fingrarna. Andra, de som har fångats tidigare för att ha manipulerat praktiskt taget varje annan möjlig marknad, får skyddstillsyn och lovar att aldrig manipulera igen trots tidigare lovande bara för några år sedan. Ingen har gripits. Ingen går till fängelse, framför allt inte direkt.

I ett annat land, berättar en medlem av en centralbankens exekutivkommitté för en utvald grupp av hedgefondmiljonärer exakt vad för kurspåverkande saker som centralbanken kommer att göra, vilket ger dem en 10 timmars försprång över allmänheten för att sätta på rätt affärer på spår. Dessa Venetianska köpmän -finansiärer tjänar miljoner tack vare läckan, genom att lura otaliga investerare som inte har materialet, marknadspåverkande information; centralbanken skyller på en " intern felprocedur . " Ingen har gripits. Ingen går till fängelse, framför allt inte direkt.

I ett tredje land, är det centralbankschefen som greps i en utredning om mutor som också riktade sig mot en tidigare presidentmedhjälpare. Presidenten säger "Ingen står över lagen. Jag är den första att beklaga att dessa situationer förekommer och den förste att kräva att rättvisa skipas."
* * *

Vi talar här om dagens rekord FX riggningsuppgörelse, gårdagens belagda läcka av ECB: s Benoit Coeure och hedgefonder på Brevan Howards Centrum för finansiell analys, och ironiskt nog, gripandet av Guatemalas centralbankschef för några timmar sedan.

Så hur det egentligen ser ut i världen mest demokratiska och jämlika land, med alltså världens kanske mest upplysta och medvetna befolkning i analogi med ovan sarkasmer, det överlåter vi till läsaren själv att bedöma.

http://www.reuters.com/…/guatemala-corruption-idUSL1N0YB21Q…

(New story with details on allegations over medical servicescontract, president's comment)GUATEMALA...
REUTERS.COM|AV REUTERS EDITORIAL

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram