Ingenting att bry sig om alls numera

2015-05-17

Denna bild beskriver att vi INTE alls har ett enskilt kontrollerat kreditbaserat system som har passerat sin skuldmättnadspunkt och att vi INTE har finansiell tillgångsprisinflation samtidigt som vi har realekonomisk deflationsbaserad stagnation.

Så egentligen så betyder INTE denna bild någonting alls.

Carl Norbergs foto.

Så det skulle vara lätt att skratta åt alla dessa nya förslag som helt galna om det inte hade varit för att elfenbenstornens shamaner hade publicerat ett litet papper tillbaka under 1999 som tyder på att införa en "skatt" eller beskatta fysiska pengar med hjälp av ett utgångsdatum är en listig lösning om insättare inte är villiga att spendera pengarna. Det skulle ju egentligen kunna vara en klart gångbar idé om systemet inte var enskilt kontrollerat, det vill säga om inte systemets inneboende funktion och natur var den att som främst syftade till att gynna en enskild kontrollerande part.

Men med en kontrollerad opposition i form av kontantupproret och förbud mot förvaring av kontanter i bankfack så kan vi ju i alla händelser vara helt försäkrade om att givetvis är Sverige i en absolut särklass av dumhet, fast å andra sidan vem hade ens kunna drömma om någonting annat vid det här laget.

Författare till detta vansinne är hur som helst forskare med ECB, Fed, IMF, och Swiss National Bank i bakgrunden. Det faktum att två av de grupper är de som redan har infört negativa räntor (ECB och SNB) bör ge en lite artig varning om att dessa typer av idéer faktiskt tas på stort allvar av centralbankerna, eller mer känt som att detta faktiskt är vad de enskilda bankerna som egentligen bestämmer rent faktiskt siktar på.
Allt för upprätthållande av prisstabiliteten, eller mer känt som förtroendet för systemet - mer känt som ännu mer kulisser eftersom verkligheten som beskrivning uppenbarligen inte duger som grund för förtroendeskapade. hur som helst
det trevliga lilla papperet som skrevs för 16 år sedan, föreslog - för den teoretiska hypotesens vidmakthållande - vilket alltså inte är att bankerna skapar krediterna först ur ingenting och att avstämningen sedan sker i efterhand - så om centralbanken skulle finna att nollränta inte framkallar ekonomisk tillväxt, kan det i denna religion provas en av tre saker:

1) En skatt (det vill säga skatt på värdet av faktiska fysiska kontanter som tas ut ur systemet)

2) Köp tillgångar (QE)

3) Penningöverföringar (bokstavligen dela ut pengar genom olika mekanismer)

När det gäller # 1, är tanken här som opinionsbildningsmässigt argument att eftersom det kostar relativt lite att lagra fysiska kontanter (kostnaden för att köpa säkerhet mot risk), (bör bankerna genom) centralbanken tillåtas att "beskatta" fysiska pengar för att tvinga kontantinnehavarna att spendera dem (lägga tillbaka dem i banksystemet) eller investera det, så att inte den deflationsbaserade stagnationen skall orsaka haverier i den finansiella ekonomins tillgångssida.

Hur detta skulle fungera är att pengar skulle ha någon form av magnetremsan som skulle notera det datum då de drogs tillbaka. När sedeln slutligen deponeras i en bank igen, skulle den mottagande banken använder dessa data för att dra en viss procentandel av summans värde som en "skatt" för att hålla den. Vi undrar givetvis försynt om de Svenska kontanterna som nu så lägligt skall införas, möjligen, men naturligtvis bara möjligen redan skulle kunna vara försedda med en sådan funktion...

Till exempel, om räntan var 5% per månad och du tog ut en SEK 100 sedel för två månader och sedan deponerar den, kommer den mottagande banken bara registrera sedeln som värd SEK 90,25 (SEK 100 * 0,95 = SEK 95 eller den första månaden, och sedan SEK 95 * 0,95 = SEK 90,25 för den andra månaden).

Detta låter som absolut vansinne, men jag kan försäkra er om att centralbankerna tar dessa typer av förslag på största allvar nu. QE lät helt galet redan 1999 och vi har redan sett tre rundor av det som uppgår till över $ 3 biljoner i öppet redovisad galenskap, vad det är mer än detta via skuggbanksystemet vet knappast någon.

Ingen skulle ha trott Centralbanker som FED kan komma undan med att skriva ut $ 3 000 000 000 000 för QE 1999, men det har hänt redan nu. Och med tanke på att detta har misslyckats med att öka konsumtionen / ekonomisk tillväxt, jag skulle inte alls förvånad över att se Centralbankerna luftar en av de andra idéer under de kommande månaderna. Dessutom så slipper ju som bekant bankerna all vidare ansvarskoppling till annat än sin egen bokföring om kontanterna försvinner innan systemet ändå ovillkorligen kollapsar.

I själva verket har JP Morgan redan börjat genomföra ett liknande system genom att förbjuda lagring av kontanter i sina bankfack. Vi i Sverige ser ju inte detta med internationella mått mätt smått häpnadsväckande tilltag som mer anmärkningsvärt än att hela världen beundrar Sverige.

Från och med mars, började man (JPM) införa begränsningar för användningen av kontanter på utvalda marknader, inklusive Greater Cleveland. Den nya policyn begränsar låntagare från att använda pengar för att göra betalningar av kreditkort, bolån, aktiehandel och billån. Chase går till och med så "galet" långt som att förbjuda förvaring av kontanter i bankfack. Vi svenskar ler överseende och tycker att vi har ju faktiskt rätt bra koll, uppenbarligen. Vi är ju till och med världsledande.

I ett brev till sina kunder den April 1, 2015 som hänför sig till dess "Uppdaterade Säkerhetsfack hyresavtal," lyder en av de nya paragraferna " Du accepterar att inte lagra några pengar eller mynt andra än om de visade sig ha ett samlarvärde. " Huruvida detta avser guld och silvermynt utan numismatiska värde förklaras inte.

Här kan det komma sig att den enskilt största banken i USA, förbjuder insättare från att lagra kontanter i en förvaringsbox eller värdeskåp på sin bank. Och nästan ingen ens svarade med upprördhet. Vi svenskar vet svaret - men en Svensk Tiger.

Återigen har Centralbankerna förklarat krig mot kontanter, och en "skatt" är på väg.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram