Den grekiska tragikomiken

2015-02-27

Nu när den grekiska tragikomedin av den nya regeringen som "hotad" att lämna eurozonen om den inte får sin vilja fram, har skjutits upp för några veckor, om inte månader, kan vi gå tillbaka till den största berättelsen som involverar Grekland, att Grekland behöver ca 43 miljarder € till slutet av 2015 för att täcka sina finansieringsbehov. Tidigare igår, vaknade äntligen den bredare marknaden upp till just det här problemet för Grekland, då marknadsnyheter rapporterade att grekiska borgenärer nu överväger ett tredje räddningsaktion som kan vara så stor som € 30 000 000 000.

Naturligtvis skulle den enda "användningen av intäkter" i denna räddningsaktion vara att täcka tidigare finansieringsförpliktelser : löptider och ränta på redan existerande skulder. Ingenting skulle faktiskt gå till grekerna själva; Men en tredje räddningsaktion skulle säkert komma med ännu mer drakoniska förutsättningar och villkor som skulle göra de nuvarande grekiska "åtstramningsåtgärder" verka som en liten trevlig promenad i parken.

Nu vet jag inte hur många gånger som jag har påtalat att Greklands insolvenssituation är olöslig.

Men vänta, hur fungerar det när ett land gör en "försening" på en betalning av en skuldförbindelse, speciellt när det är på grund till det IMF som har under det senaste året vägrat att ens överväga utlåning till Grekland av mer pengar (tydligen satsar de alla sina pengar som på Kiev nuförtiden för att betala för Rysk gas)?

Om ett land brister i villkoren för en återbetalning Anses detta vara en kredithändelse eller haveri.

Bankernas värdering av balansräkningarna anyone...

http://www.ekathimerini.com/…/_w_articles_ws…/02/2015_547698

The Euro Working Group discussed Greece’s imminent funding problems on Thursday amid mounting concern about how the country will meet its obligations next months. Earlier in the day, Minister of State for Coordinating Government Operations Alekos...
EKATHIMERINI.COM

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram