AZ hard AZ they fall

2015-01-29

Som vi noterade tidigare, har Grekland inte bara redan blockerat alla pågående privatiseringsprocesser, en tydlig avsnäsning av Merkel och trojkan, som kräver styckevis accelererande särskild försäljning av Grekland till västerländska köpare som en del av "bailout" konceptet, utan man tittar också på planer för att återinföra de anställda inom den offentliga sektorn och tillkännage ökade pensioner för låginkomsttagare: ytterligare tydliga brott mot trojkans åtstramningsvillkor.

Men det viktigaste budskapet att Tsipras sänder till Europa är att (efter att ha träffat den ryske ambassadören först efter valet) är att Grekland nu i praktiken har vetorätt när det gäller framtida ryska sanktioner !

Detta var det första som antyddes när utrikesminister Nikos Kotzias,som anländer till Bryssel i dag för att diskutera eventuella ytterligare sanktioner mot Ryssland under konflikten i Ukraina, som sade för några dagar sedan att den grekiska regeringen inte höll med EU-uttalandet där president Donald Tusk höjde utsikterna till "ytterligare restriktiva åtgärder" mot Ryssland. Som vi konstaterade tidigare , under de senaste månaderna, skrev Kotzias på Twitter att sanktioner mot Ryssland inte var i Greklands intresse. Han sade i en blogg att en ny utrikespolitik för Grekland bör inriktas på stoppa den pågående omvandlingen av EU "till en idiosynkratiskt imperium, enligt regeln om Tyskland. "

Och Europa, chockat över att en av dess egna har vågat ifrågasätta sin "enhälliga" politik mot Ryssland, en politik som drivs av USA främmande statsinfiltrationsenhet vars åsikter Europas bäst beskrivs av hackade och avlyssnade "Fuck EU "utbrottet hos Victoria Nuland i februari 2014 som tvingas att backa.

Och detta är hur Ryssland just vunnit en annan helt oväntad seger i Europa: " EU-sanktioner kräver enhällighet om de ska genomföras, så ett grekiskt veto kan blockera alla ytterligare åtgärder . " Och allt tack vare den episka blundern från Bryssel för att omöjliggöra för en europeisk nation att uttrycka sitt yttrande på ett demokratiskt sätt.

Den goda nyheten för Grekland, naturligtvis, är att det nu har all valfrihet: landet kan använda sin vetorätt som ett förhandlingsobjekt för att låsa upp USA: s utrikespolitik i Ukraina (eftersom i slutet av dagen, är det bara Europa som kan förlora som ett resultat av de ryska sanktionerna) och kräva en skuldavskrivning i utbyte mot ett sidospår med John Kerry om ytterligare rysk "bestraffning." Eller kanske Grekland helt enkelt ska hålla linjen och hålla an för ett konkurrerande, bättre erbjudande från Ryssland och BRICS.

Under alla omständigheter har den europeiska maktbalansen bara flyttats och på ett sätt som ingen väntat. De största vinnarna, om så bara för nu: Grekland och Ryssland. Förlorarna: alla icke-valda eurokraterna i Bryssel som i denna stund kliar sig i huvudet avseende hur man kan föra fram den dåliga nyheten att det inte längre finns enighet om ryska sanktioner till John Kerry och Hitlary.

Som vi noterade tidigare, har Grekland inte bara redan blockerat alla pågående privatiseringsprocesser, en tydlig avsnäsning av Merkel och trojkan, som kräver styckevis accelererande särskild försäljning av Grekland till västerländska köpare som en del av "bailout" konceptet, utan man tittar också på planer för att återinföra de anställda inom den offentliga sektorn och tillkännage ökade pensioner för låginkomsttagare: ytterligare tydliga brott mot trojkans åtstramningsvillkor.

Men det viktigaste budskapet att Tsipras sänder till Europa är att (efter att ha träffat den ryske ambassadören först efter valet) är att Grekland nu i praktiken har vetorätt när det gäller framtida ryska sanktioner !

Detta var det första som antyddes när utrikesminister Nikos Kotzias,som anländer till Bryssel i dag för att diskutera eventuella ytterligare sanktioner mot Ryssland under konflikten i Ukraina, som sade för några dagar sedan att den grekiska regeringen inte höll med EU-uttalandet där president Donald Tusk höjde utsikterna till "ytterligare restriktiva åtgärder" mot Ryssland. Som vi konstaterade tidigare , under de senaste månaderna, skrev Kotzias på Twitter att sanktioner mot Ryssland inte var i Greklands intresse. Han sade i en blogg att en ny utrikespolitik för Grekland bör inriktas på stoppa den pågående omvandlingen av EU "till en idiosynkratiskt imperium, enligt regeln om Tyskland. "

Och Europa, chockat över att en av dess egna har vågat ifrågasätta sin "enhälliga" politik mot Ryssland, en politik som drivs av USA främmande statsinfiltrationsenhet vars åsikter Europas bäst beskrivs av hackade och avlyssnade "Fuck EU "utbrottet hos Victoria Nuland i februari 2014 som tvingas att backa.

Och detta är hur Ryssland just vunnit en annan helt oväntad seger i Europa: " EU-sanktioner kräver enhällighet om de ska genomföras, så ett grekiskt veto kan blockera alla ytterligare åtgärder . " Och allt tack vare den episka blundern från Bryssel för att omöjliggöra för en europeisk nation att uttrycka sitt yttrande på ett demokratiskt sätt.

Den goda nyheten för Grekland, naturligtvis, är att det nu har all valfrihet: landet kan använda sin vetorätt som ett förhandlingsobjekt för att låsa upp USA: s utrikespolitik i Ukraina (eftersom i slutet av dagen, är det bara Europa som kan förlora som ett resultat av de ryska sanktionerna) och kräva en skuldavskrivning i utbyte mot ett sidospår med John Kerry om ytterligare rysk "bestraffning." Eller kanske Grekland helt enkelt ska hålla linjen och hålla an för ett konkurrerande, bättre erbjudande från Ryssland och BRICS.

Under alla omständigheter har den europeiska maktbalansen bara flyttats och på ett sätt som ingen väntat. De största vinnarna, om så bara för nu: Grekland och Ryssland. Förlorarna: alla icke-valda eurokraterna i Bryssel som i denna stund kliar sig i huvudet avseende hur man kan föra fram den dåliga nyheten att det inte längre finns enighet om ryska sanktioner till John Kerry och Hitlary.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram