Bedraghis bankirism

2015-01-22

16152569870_7b1b691271_b

Det var på måndagen som den danska centralbanken, tydligt i panik avseende peggen för danska kronor till euron, överraskade världen med en oväntad räntesänkning när den gick NIRP, och skickade sin inlåningsränta till -0.05% från 0,2%. Sedan det fördubblats ner med sin andra räntesänkning denna vecka, och den här gången skickar räntan från -0.20% till - 0,35%. I den här takten skulle vi nå -0,5% nästa tisdag och vara långt in på -1% territoriet två veckor från idag.

Och inte bara det, utan som har påpekats, "Den danska centralbanken" verkar också ha ingripit på marknaden före ECB mötet, "Jes Asmussen, chefsekonom på Svenska Handelsbanken AB i Köpenhamn." Med andra ord, är den danska kronans pegdagar troligen räknade. Vi undrar försynt om inte det danska banksystemet innebär exponering mot kreditrisker för det svenska?

Hittills fungerar ju saker inte så bra ...

Det var på måndagen som den danska centralbanken, tydligt i panik avseende peggen för danska kronor till euron, överraskade världen med en oväntad räntesänkning när den gick NIRP, och skickade sin inlåningsränta till -0.05% från 0,2%.  Sedan det fördubblats ner med sin andra räntesänkning denna vecka, och den här gången skickar räntan från -0.20% till - 0,35%. I den här takten skulle vi nå -0,5% nästa tisdag och vara långt in på -1% territoriet två veckor från idag. 

Och inte bara det, utan som har påpekats, "Den danska centralbanken" verkar också ha ingripit på marknaden före ECB mötet, "Jes Asmussen, chefsekonom på Svenska Handelsbanken AB i Köpenhamn." Med andra ord, är den danska kronans  pegdagar troligen räknade. Vi undrar försynt om inte det danska banksystemet innebär exponering mot kreditrisker för det svenska? 

Hittills fungerar ju saker inte så bra ...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram