Big Wheels keep on turning

2015-01-05

Av Marcus Ljunggren

Det rullar dit det lutar som Carl sagt några gånger, och åter igen sker just nu det som han förutspådde för mer än 6 månader sedan.

Deutshe Wirtshafts Nachrichten skriver!

"Den ryska EU-ambassadören, Vladimir Chizhov, överraskade med ett nytt förslag att återuppliva partnerskapet mellan EU och Ryssland. Chizhov föreslår att EU ska avsluta förhandlingarna med USA över det kontroversiella frihandelsavtalet TTIP och i stället välja att inleda förhandlingar den 1 januari med Eurasiska ekonomiska unionen. Chizhov sade till EU Observer: "Tror ni att det är klokt att sätta så mycket politisk energi på ett frihandelsområde med Förenta staterna, medan en betydligt mer naturlig partner finns vid er sida, i omedelbar närhet? Vi behandlar inte våra kycklingar med klor i alla fall. "

Samtidigt flaggar Tyskland för att man är beredda på en Grexit, (att Grekland lämnar Eurozonen), detta kan ju nästan bara tolkas som att Tyskland nu vill ha en bra anledning att istället välja sidenvägen, utan att behöva bära hundhuvudet för det. Partiet Syrizia i Grekland som leder i opinionsundersökningarna, har nämligen gått till val på att sluta betala landets ränteskulder för att klara sin statsbudget. Om så sker kommer detta ju såklart lämna ett och annat hål i bankernas balansräkningar, för att inte tala om hur mindre lyckat det blir för bankmaffian, att kräva andra länder att betala sina räkningar! Detta har b.l.a Spanien snappat upp på och även där kommer nu allt mer hårda krav om avskrivningar på sina skulder med minst 50%!

Så nu måste AZ defintitivt sänka Syrizia för att slippa dominoeffekten, helst genom korruption inifrån! Det lär dock bli svårt med så snäva svängar, och om Syrizia avviker från vallöftena, är det inte en allt för dålig gissning att det land där demokratin en gång föddes också blir det land där demokratin drar sin sista dödssuck!

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/…/schachzug-geg…/

http://www.di.se/artiklar/…/4/merkel-uppges-redo-for-grexit/

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/…/spanien-trae…/…

Russland hat einen überraschenden Vorschlag zur Überwindung der Spannungen mit der EU präsentiert: Die EU solle auf das Freihandelsabkommen TTIP mit den USA...
DEUTSCHE-WIRTSCHAFTS-NACHRICHTEN.DE

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram