Geoil sitrep

2014-10-23

20141023_WTI1_0

Så med avseende på att den mindre blyga geopolitiska retoriken alltmer övergår till militärstrategiskt operativa argument, så tycks Saudiarabien, verkar det som, ha fått nog av att skjuta sig själv i foten för sin amerikanska "partners" skull, och har erkänt för första gången att man minskade leveranserna i september och att OPEC: s största producent kapade försörjningen med 328K b / d i september till 9.36mb / d, från 9.688mb / d i augusti. Priserna i September var egentligen alltså inte pigga på att erkänna detta försörjnings genomsnitt, vilket betyder att tillsammans med inbyggda försörjnings inventeringar noterade igår, att Saudiarabien kanske har också tvingats till en prisanpassning av den globala efterfrågans svaghet, att skära leveranserna till oktober också.

Det verkar liksom vore det så att det saudiska utbudet som skars i september indikerar någon svaghet i efterfrågan eftersom priserna var oförändrade ... vilket får en att om undra vad steget i oktober representerar (den globala efterfrågans svaghet eller ett flip-floppande Saudiarabien?)

Eller kan det möjligen vara så att det ökade utbudet av dollar på valutamarknaden ed ett underbyggt erbjudande som inte gick att motstå spelade en roll i saken...vilket någon antydde redan från början som ett valutastrategiskt argument i saken...

Alltså igen, eftersom insatserna hela tiden höjs då ränta är en funktion av tid, så måste också de opinionsbildningsmässiga avledningarna - falseflagops - ökas i minst samma omfattning. Så nu närmar vi oss polariseringsskapande insatser i termer av mer än lågintensiva inbördeskonflikter.

Alltså det gäller att destabilisera och antagonisera:

Det är fullt möjligt att Strelkovs varning kommer övertyga Ukies att Ryssland är redo att ingripa och att deras attack inte kommer att tillåtas att lyckas.

Men detta är alltså inte poängen för Poroshenkoregimen (och hans CIA mecenater) som anser att även ett nederlag vid handen av den ryska militären är att föredra framför den nuvarande dödsspiralen: inte bara kan ett krig rädda regimen, utan ett ryskt ingripande skulle slutligen göra den AngloZionistiska drömmen om ett mer storskaligt krig verklig. Det är alltså det enda sättet att köpa sig mer tid för att bevara den Anglozionistiska makthegemonin i en eller annan form

Putin kommer att göra sitt yttersta för att undvika att falla - tvingas gå - i den fällan, och det innebär att Ryssland måste ge massivt förtäckt stöd och stöd till Novorussia. Som för Novorussians gäller att de måste vara tillräckligt starka för att stoppa det initiala anfallet - överleva förbekämpningen med indirekt eld. Om de lyckas, kommer offensiven bli effektivt dödad. Men Strelkov har rätt, om Ukie bryta igenom de Novorussiska linjerna, då kommer Ryssland att behöva ingripa utan kulisser.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram