Utsikt om insikt.

2014-09-24

burning-heart-700x466

Att leva ett liv i ändlös acceptans är att leva ett liv i meningslöst dunkel. När människan anländer till sin dödsbädd, vill den reflektera över all sin ånger och sin upplevda glädje. De flesta av oss skulle sannolikt hellre finna glädje än sorg när vi tittar tillbaka på vårt förflutna. att dö nöjda med det liv som vi har levat.

För de aldrig ifrågasättande, kommer detta dock inte att vara möjligt – för vad har de någonsin gjort förutom att uppfylla andras önskningar? Vad kommer de att ha kvar utom en värld som är sämre än när de föddes? Vad kommer de att känna att de har åstadkommit, utom mer smärta och kamp för kommande generationer? I slutändan, vad har deras liv egentligen varit värt?

Jag kan inte föreställa mig en tortyr mer brutal och skrämmande än att realisera i tankarna under sina sista dagar att man har slösat bort hela sitt liv åt att försöka behaga en uppsjö av idioter som en människa har omkring sig, istället för att utbilda dem och sig själv och forma morgondagen till det bättre. Att säga som det är. Jag kan därför inte föreställa mig ett strängare straff än att spendera merparten av sina år som en slav utan att ens veta om det. Jag kan inte föreställa mig en tillvaro mer förtjänt av medlidande och ånger än för de aldrig ifrågasättande. Att medverka till upprätthållandet av illusioner, att leva på lögnen.

Det sägs ofta att det bara finns två sorters människor här i världen: de som vet och de som inte gör det. Jag skulle hellre expandera på detta och säga att det finns faktiskt tre typer av människor: de som vet, de som inte vet, och de som inte bryr sig om att veta. Inte vill veta. Medlemmar i den sista gruppen är den typ av människor jag skulle karakterisera som nyttiga idioter

Nyttiga idioter är medlemmar i en kultur eller samhälle och är inte nödvändigtvis helt omedvetna om verkligheten i sin omgivning, de kan ha utsatts för värdefulla och beskrivande sanningar om verkligheten vid ett flertal tillfällen. Men när de konfronteras med fakta som strider mot deras betingade synvinkel så uppstår kognitiv dissonans och de blir aggressiva och antagonistiska i sitt beteende, de försöker avfärda och attackera den sanning som beskriver verkligheten genom att angripa budbäraren och förneka anledning till acceptans för att inte behöva ifrågasätta sig själva i förhållande till sin självuppfattning.

Nyttiga idioter finns på båda sidor av Sveriges falska politiska paradigm och de finns i alla sociala ”klasser”. I själva verket, den ”professionella klassen” och hierarkin i den akademiska världen är skenande häckningsplatser för nyttiga idioter, som jag därför ibland kallar ”belästa busar”.

Läkare och jurister, forskare och politiker är alla lika benägna att sprida nyttiga idiot – pesten som alla andra, den enda skillnaden är att de har en byråkratisk apparat bakom sig vilket ger dem en falsk känsla av betydelse. Allt de behöver göra är att följa inrättande linjer och främja inrättandet av synsättet.

Naturligtvis är det gemensamma argumentet från nyttiga idioter att alla människor tänker och att människor som tänker annorlunda är blinda för verkligheten, vilket i deras sinnen, på något sätt försvarar deras beteende. Dock är den egenskap som absolut definierar en nyttig idiot inte nödvändigtvis en brist på kunskap, utan alltså mer en ovilja att överväga eller omfamna en uppenbar logik eller en sanning för att skydda sina egon och fördomar från skada. En nyttig idiot tänkesätt drivs av självcentrerade motiv. En oförmåga till altruism.

Intelligenta gangsters styr belästa busar för att kontrollera nyttiga idioter.

Traditionella mediers logik går allt mer ut på att förstärka det aggressiva tänkesätt som ger en illusion av normalitet i nyttig idioti, eftersom detta utgör just befolkningsmässiga ”majoriteten” och att majoritetens uppfattning (som också har konstruerats av MSM) utgör den enda rätta uppfattningen, av just det enkla skälet att majoriteten vet bäst eftersom det råder demokrati.

Många fritt tänkande människor har nyligen noterat att det skett ett uppsving i de presstituerade mediernas propaganda som syftar till att utmåla fritt tänkande människor, beredskap och frihetskulturer som alltifrån, ”reaktionära”, ”extremistiska”, ”konspirationsteoretiska” till ren patologiskt betingad sinnessjukdom som bör tvångsmedicineras.

Tv inslagen verkar också alltmer närmast ha designats speciellt för att söka upp de värsta tänkbara representanterna för de människor som ställer sig ifrågasättande av samhället och parade med sociala tillkortakommanden skapar detta intrycket av en färgsprakande karneval ren galenskap.

Detta är mycket liknande den närmast banala taktik för opinionsbildning som används av de institutionella presstituerade medierna vid storskaliga protester. Då de i allmänhet helst intervjuar de minst vältaliga och de personer som är de enklaste att förlöjliga samt vidare att presentera och göra dessa personer till en momentan maskot för hela gruppen och den filosofi som gruppen uttrycks inneha.

Målet är att ge nyttiga idioter identifikation i att de är de själva som är de ”normala” och att alla som kliver utanför gränserna för deras nyttiga normalitet är de som är ”onormala” och ett välkommet mål för kollektivet riktade förakt och aversion. En slags polarisering.

Det verkar som att livet för en nyttig idiot är ett liv i relativ lycka. Ignorance is bliss. Hela samhällsmaskinen verkar vara konstruerad för att göra dem glada och resten av oss olyckliga. Men är verkligen en nyttig idiots existens den idealiska? Är människan verkligen lycklig i sin okunnighet? Är de verkligen säkra inom ramarna för systemet? Leder att vara en trägen arbetare i vingården nödvändigtvis till lycka vid vägens ände? Leder nyttig idioti till den enskilt upplevda känslan vid vägs ände, att ha gjort skillnad och gjort saker bättre för andra?

Tyvärr inte, människor känner goda känslor av att utvecklas som individer själva tillsammans med andra människor, att berika var – andra själsligt. Människor kan nämligen bara uppleva känslor som individer.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram