Makt över tanken om ordet

2014-06-18

Rethinking-Synchronicity-4

Den nyligen så tydligt manipulerade - regisserade - utvecklingen har nu officiellt passerat på nervägen förbi alla moraliska plimsollmärken. Än en gång, så är den mest sinnesrörelseskapande aspekten bristen på allmänhetens medvetenhet och ramaskriet, snarare än den vanliga reflexmässiga reaktionen på att helt enkelt följa den traditionella berättelsen som stoppas ner människors kollektiva halsar.

"När en regering är beroende av bankirer för pengar, de är inte ledarna för regeringen som kontrollerar situationen, eftersom den hand som ger är ovanför handen som tar ... Pengar har inget fosterland; finansiärer är utan patriotism och utan anständighet; deras enda syfte är vinst ".

- Napoleon Bonaparte, 1815

Jag har valt att skriva ovanstående citat, eftersom det bäst exemplifierar hur innebörden av någonting något kan döljas i öppen dager i en vanlig syn för alla. ”Kunniga” människor på mycket höga platser som är eller var i "jag vet position" har visserligen pekat på "bankirerna" i hundratals år som den grundläggande orsaken till våra sociala problem. Men ändå på något sätt så är det så att dessa kvarstår i sin funktion trots upprepade ”utrotningar” och uthängningar. Varför är det på så vis? Hur kan en klass av professionella ockrare (vissa skulle säga kackerlackor) konsekvent stiga ur askan för att styra om och om igen?

Jag trodde att det bara finns en chans att bli en Fenix, att gud stiger ned på jorden inkarnerad?

Att ta lärdom från den kubiska mytologin, är hemligheten till professionell livslängd genom osynlighet. Eller kanske tekniken är göra sig oumbärlig för att ett brett utbud av (också) giriga sociopater. Använd nyttiga idioter som omger dig först och främst som verktyg, som sköldar eller kanonmat. Hmm, vi kan vara på spår till något här.

En av bristerna i vårt tänkande utgår från att andra kommer att agera och tänka som vi själva. Även detta bidrar till att förklara varför din partner alltid orättvist förutsätter att du är otrogen (vilket alltså ofta beror detta på att han / hon har eller är otrogen mot dig, alltså din partner tror du gör detsamma) det är en enorm blind fläck för människor som bara vill leva ett enkelt liv fritt från förtryck och krig. Som en spridd cancer, bankirerna är de ultimata kameleonterna som aldrig egentligen behöver ändra sin färg eftersom de har inkorporerat sig in i varje hörn av samhället funktionsmässigt, de blir allt för alla. Genom att sammanväva deras överlevnad med vår, blir vi betingade att tro att dödandet av den djupt rotade cancern kommer att döda patienten. Så låt oss bara ta itu med det nu. Spänn fast er kära vänner, det kunde vara värre.

Vi talar ofta om banker eller bank kabalen som om de står ensamma och isolerade. Till exempel behöver vi inte säga "Bankirerna och (- fylla i de tomma- ) " luckorna utom kanske för Coalition of Business an Finance reform – kärnan i BIS, som enligt min mening är en och samma personer i ett fåtal familjer. Vi vet att bankirerna har skapat omfattande och djupa politiska, sociala och ekonomiska band inom alla områden i samhället. Och ändå vill vi inte riktigt prata om detta eftersom det skulle i praktiken blanda in oss i vår egen undergång och belysa vårt slaveri. Eller kanske snarare vår ovilja att erkänna vår oförmåga att ta tag i det ovillkorligt växande problemet.

Samtidigt visar faktiskt bankirerna oss ut bakvägen via våra sinnen genom detta, men vi välkomnas av dem tillbaka in genom huvudingången. Eftersom vi verkar ha så uppenbart bristfällig och insyn i detta avseende, men borde vi verkligen vara så förvånade över att finna att vi effektmässigt drabbas av en cancer infektion som utnyttjar våra egna svagheter? Som vi inte vill erkänna och åtgärda?

WomanOnJetty

Kommer ni ihåg efter WW2 när människor varnades för att det fruktade militärindustriella komplexet IG Farben var ondskan personifierad? Varför nämndes inte bankerna? Tänk på detta under en minut. Tror vi verkligen att Eisenhower inte var medveten om att bankirerna finansierade båda sidor under WW2? Eller att bank - kabalen hade skapat de förutsättningar som orsakade både uppgången fram till och sedan kraschen 1929? Att bankirerna inte låg bakom det fruktansvärda lidandet under de kommande 10 åren genom den stora depressionen? Jag skulle kunna fortsätta, men att anta att Eisenhower var okunnig om hur världen faktiskt fungerade, det skulle nog vara ...... väl kanske .... okunnigt?Ja, jag förstår att världen var annorlunda då. Men menar någon på allvar att bankirerna inte hade kontroll över tillräckligt mycket av plånboken för att spela någon roll, att de inte hade lite inflytande? Trots allt funktionen var redan etablerad och driftsatt enligt samma givna mönster sedan lång tid tillbaka och att fortfarande inte många inser att det faktiskt åtalades i Nürnberg för anstiftan till världskrig, måste ses som en tämligen klen ursäkt för det egna omedvetandet.

Table 2-2: The Directors of American I.G. at 1930:
American I,G.
Director
Citizenship Other Major Associations
Carl BOSCH German FORD MOTOR CO. A-G
Edsel B. FORD U.S. FORD MOTOR CO. DETROIT
Max ILGNER German Directed I.G. FARBEN N.W.7  (INTELLIGENCE) office. Guilty at Nuremberg War Crimes Trials.
F. Ter MEER German Guilty at Nuremberg War Crimes Trials
H.A. METZ U.S. Director of I.G. Farben Germany and BANK OF MANHATTAN (U.S.)
C.E. MITCHELL U.S. Director of FEDERAL RESERVE BANK OF N.Y. and NATIONAL CITY BANK
Herman SCHMITZ German On boards of I.G. Farben (President) (Germany) Deutsche Bank (Germany) and BANK FOR INTERNATIONAL SETTLEMENTS. Guilty at Nuremberg War Crimes Trials.
Walter TEAGLE U.S. Director FEDERAL RESERVE BANK OF NEW YORK and STANDARD OIL OF NEW JERSEY
 W.H. yon RATH Naturalized Director of GERMAN GENERAL U.S. ELECTRIC (A.E.G.)
Paul M. WARBURG U.S. First member of the FEDERAL RESERVE BANK OF NEW YORK and BANK OF MANHATTAN
W.E. WEISS U.S. Sterling Products
Source: Moody's Manual of Investments; 1930, p. 2149.
Note: Walter DUISBERG (U.S.), W. GRIEF (U.S.), and Adolf KUTTROFF (U.S.) were also Directors of American I.G. Farben at this period.

IG = Intresse gemeinschaft a.k.a. Intresse Gemenskap i detta.

Ledningen för  American I.G. (senare General Aniline) dominerades av I.G. eller forna I.G. ledamöter - individer. Här spelade Wallenbergs – uppenbarligen genom den uppdagade Boschaffären – ovillkorligen en betydande roll. Hermann Schmitz var styrelseordförande från 1929 till 1936 och efterträddes av sin bror, Dietrich A. Schmitz, en naturaliserad amerikansk medborgare till 1941. Hermann Schmitz, var också ordförande för - THE Bank for International Settlements, "BIS" , lustigt nog, The “eye” of the international financial control system. Han var dess styrelseordförande från 1936 till 1939.

Vad som inte sägs är ofta av samma eller högre vikt än vad som sägs. Det faktum att Ike inte använde frasen "finansiella Militär Industriella komplexet" (i dag vi ska lägga till "Energi" till listan) är en närmast helt fantastisk försummelse som inte kan sopas åt sidan som bara en mental brist eller dåligt omdöme. Jag misstänker att även Ike visste att ta på bank - kabalen på allvar vilket också innebar att ta på världen på allvar, eftersom bankkonglomeratet redan då var globalt. Och så modig som han säkert var, så var han förmodligen inte självmordsbenägen. Eller skulle jag passera linjen i sanden, om jag sade att Ike blåste rök och lade ut speglar?

En gynnande teknik som används för att avleda uppmärksamheten, är att peka finger åt andra onda gärningsmän. "Det är de där människorna där borta som du behöver oroa dig för. Dessa som står här med oss har ingenting med saken att göra. "

Kanske Ike, (som ett av de mer kända exemplen på visselblåsare), i sina brandtal, var så indoktrinerad och formaterad att han såg bankirerna som en naturlig del i ett "hälsosamt" social / finansiellt system och därmed inte utgjorde en fara? Ingen parasit med självrespekt äventyrar på allvar sin värd eftersom att döda eller allvarligt försvaga vederbörande värddjur har samma effekt på parasiten.

Helst bör den värddjuret inte ens vara medveten om att parasiten är skadlig eller en fara, utan snarare utgör en välkommen fördel för värden. Någon av ovanstående förklaringar om Ike är rimlig och störande. I svensk tappning är folkhemsbyggarnas delaktighet precis lika smickrande som dissonansskapande. SAP och familjen Wallenberg är en fråga som nu kommer i ljuset av verkligheten.

Ett tema som jag därför alltid återvänder till är det sömlösa och därmed osynliga sociala system som avgör mycket av vilka vi "är" och ofta vad och hur vi tänker. Vi får gärna tänka på vår egen personliga nytta, men vi kan inte göra - hålla - detta främst och samtidigt förvänta oss att samhällets skall syfta till det allmännas bästa. Vi måste också förstå att hur vi växer och utvecklas till betydande delar är styrt och kontrollerat, med ett uppsåt och syfte.

Jag kom av någon anledning att tänka på träskallar och att tjälen går djupt här i norden.

funny_trees

Språket är därför en viktig bidragande orsak till denna process bara för att det är så helt integrerat i mycket av våra väsen. Vår tankeprocess styrs av språk och ord vi använder. Styr orden och språket och du styr tanken till en stor grad. Vi har haft Erik Wellander och språkvårdsnämnden under lejonparten av förra århundradet, inte utan syfte Det är därför politiker och i förlängningen det offentliga håller talare i ett sådant högt respektfullt läge. När man tänker på detta, anser de att den högsta kvaliteten på talare kan "trollbinda" eller försätta sin publik i " trans ", intressant är också det ord som vi använder för att beskriva den funktion som används för att skapa den grundläggande byggstenen i språket, att "stava "ord. Likt att bygga en farled till sjöss. Än värre blir det på anglosaxiska där det uppenbarligen heter ”spell”.

Detta ämne ensamt skulle förtjäna en bok eller två för att beskriva processen. Lyckligtvis finns det många som redan publicerats, absolut är inte alla bra men några kan i alla fall ge en fingervisning om riktningen. Kom bara ihåg att många ord och fraser har dubbla eller tredubbla betydelser tillsammans med dolda symboliska referenser. Språk har alltid använts för att kontrollera befolkningen och just därför att idéer, som representeras av ord, är så kraftfulla. Det finns några mycket intressanta diskussioner som pågår där ute på Internet nu, när det gäller hur man tidigare tänkte och agerade mycket annorlunda genom hur talat och skrivet språk blev allmänt använt.

Det finns de som hävdar att språket var särskilt skapat och manipulerat för att inte bara kontrollera människor utan även att styra på avstånd.

Så avslutningsvis, i Dagens Nyheter 1944-11-25 så skriver Wilhelm Scharp en artikel som kanske kan ge lite ljus åt någon, med minsta efterforskning om Wellanders levnadsgärning ur perspektivet av dennaa, så klarnar bilden bortom alla tvivel angående formateringen av det kognitiva landskapet i Sverige som en del av världen.

”Med förundran och beklämning ha många demokratiskt och nationellt tänkande svenskar följt denna skolas tillkomst och utveckling. Samtidigt som stor möda och kostnad nedlägges på att utreda förutsättningarna för en ny svensk skolordning, som skall bli grundvalen för våra barns uppfostran till effektiva och lojala samhällsmedborgare, i vårt fria svenska samhälle, ha samma personer som stått i spetsen för denna skolutredning - statsrådet Bagge -generaldirektör Holmberg och professor Erik Wellander – aktivt lånat sin medverkan till upprättandet av en av de mest effektiva och farliga centraler för öppen eller inlindad nazistpropaganda som tänkas kan.”

”Ha dessa herrar ens tagit del av den första satsen i denna för alla tyska skolor gemensamma och bindande programskriften?

Denna lyder ”Den tyska skolan är en del av den nationalsocialistiska uppfostringsordningen, den har till uppgift att i förening med andra folkuppfostringsmedel, men med de för den säregna uppfostringsmedlen, forma den nationalsocialistiska människan.”

Så på tal om diskussioner om när kognitivt formaterande verksamhet likt FOI – verksamheten och ”Mind Control” gjorde sin vändning från att vara defensivt förledande till att verka offensivt påverkande och styrande, så blir svaret i tiden i grunden till folkhemmet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram