Vilken makt har då en politiker, egentligen..

2014-05-15
Så att de underliggande finansiella fasciststrukturerna bestämmer, kanske inte behöver ifrågasättas...

Vilket värde detta ger för den demokratiska processen är väl ingen vidare fråga heller.

Och nu bekräftat av ingen mindre än Tim Geithner (via Reuters):

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi upprepade anklagelser på onsdagen att han hade tvingats bort från politiken på höjden av eurokrisen under 2011 till följd av en konflikt med EU-tjänstemän.

Berlusconis kommentarer följde publiceringen av en bok av USA: s tidigare finansminister Timothy Geithner, som upplyser om att den amerikanska regeringen fått i uppdrag att hjälpa till att tvinga Berlusconi att avgå när krisen eskalerade i slutet av 2011.

"Vid ett tillfälle, kontaktade EU-tjänstemän oss med ett system för att försöka tvinga Italiens premiärminister Silvio Berlusconi från makten, de ville att vi skulle vägra att stödja IMF-lån till Italien innan han var borta," skriver Geithner i sin bok, "Stresstest: Reflektioner kring finansiella kriser", utdrag från vilken den italienska pressen visade denna vecka.

"Vi berättade för presidenten om denna överraskande inbjudan, men så bra som det skulle ha varit att få ett bättre ledarskap i Europa, kunde vi inte engagera oss i ett system som detta," skrev han. "" Vi kan inte ha hans blod på våra händer, "sa jag."

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/silvio-and-the-cosa-nostra-berlusconis-links-with-italian-organised-crime-confirmed-9358790.html

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram