Det rullar dit som det lutar och svänger. M. Bäckman.

2014-05-15

Dollar TitanicLite edit från mig på Mickes FB post.

Micke Bäckman gästinlägg.

Jag kan konstatera efter många års tänkande inom diverse områden inom politik och samhällsfrågor, att det svenska folket är programmerade som robotar. Det media uttrycker ÄR och blir orden ur munnen på folk. Genialt sa Sickan!

Jag menar, vad som händer bakom den så kallade uppbyggda samhällskroppen, alltså skeppet vi färdas på, det verkar inte många vara särskilt intresserad av att veta något om. Politiker har samma agenda oavsett parti eller block, alltså att ha makt och kontroll över befolkningen för sin egen vinnings skull.

Då kommer den upprepade frågan: Har vi demokrati eller inte? Svar på frågan är: Niklas Erik Jesus, eller snarast Jösses (vilken dum fråga)!...

Varför inte? Jo, för att om demokrati skall råda, så måste samhörig transparens finnas mellan människor och de som representerar folket. Alltså transparens mellan alla led, där människor blir upplysta och medvetna om alla beslut som skall tas och vilka konsekvenser som dessa innebär. Och för all del, att vara upplyst om att det är pengar som styr ekonomin som kontrollerar politiken idag. Och inte tvärtom, vilket bedrövande många verkar vilja tro.

För att kunna möjliggöra en förändring i sak: ALL MAKT SKALL UTGÅ FRÅN FOLKET. Och inte som idag, där BANKER styr allt genom att påverkar och styra ekonomin till 100 %. Så nu måste folket vakna och få chansen att bli upplysta och medvetna, och arbeta för att tänka mer allmänt hur livet skall spegla fortsatta framtiden, och inte enskilt utifrån de materiella saker som kostar tid och arbete till ingen nytta för våra barns framtid.

Vårt arbete går ut på att betala för något som inte har existerat innan det rullar ut på marknaden, alltså dina och mina pengar vi bär på idag, i tanken. (kontot)
Vi skakar hand med någon vi inte känner rent formellt, men som skulle klassas som en vän för stunden, men som vill dra nytta från oss. (bankmannen) Oftast går vi därifrån med ett leende och hoppas på en lycklig framtid. Pengar som alltså aldrig har existerat, det betalar du gladeligen med godtycklig ränta som en morot för att du snällt fick låna pengar, dina egna skulder, som alltså aldrig har existerat.

Visst låter det bra? Eller inte..
Kråksångens kraxande i detta med hur pengar kommer in i vårt samhälle, är konsekvensen av vad i vi ser runt om kring oss. Eller snarare inte ser...
Grekland som är evigt satt i skuld idag. Som redan då hade skuldproblem när finanskrisen rullade in 2008. Blev alltså erbjudna lån, för att täcka gamla lån, alltså skulder som de aldrig kan betala tillbaka. Cui bono?

Och några år senare, så ser vi eskalerande oroligheter runt om i världen, denna utveckling tar alltså aldrig slut, genom att nu de största makthavarna på denna planet, som har styrt i över 100 år, försöker med alla tänkbara medel att försöka få detta skeva hjul att snurra ett tag till. Och det är på bekostnad av liv, svält och elände. Jag menar, för våra barns framtid, så är detta plundringssätt det bästa för oss. Eller inte...

Nu är det ju så att vi i Sverige befinner oss mitt i skiten. Alltså våra enskilt kontrollerade banker och deras balanser har stora investeringar utanför Sveriges gränser. Och dessa investeringar är betalda i INTE kronor, utan drömbaserad digitalkonfetti, men även andra obskyra betalningsmedel som aktier. Vilka på senare tid har ifrågasatts av diverse makthavare från Öst.
Detta spel med hur samhället påverkas av hur ekonomier går runt, eller inte.. är vad Sverige kommer få känna på en lång framtid framöver.

Så länge som vi är beroende av andra och att vi inte kan hjälpa oss själva. (vi är beroende av andra länder i form av energi, livsmedel m.m.)
Får vi snart står på kö som alla andra länder eftersom ett ekonomiskt haveri är oundvikligt skapat av den funktionsmässigt betingade möda som löper över tid, alltså ränta.

För att vi ska få en någorlunda formell strukturell förändring i sak, så måste problemförståelse råda hos den ännu icke upplysta och medvetna befolkningen. Så alla som förstår problemet måste lägga lite extra skäl i detta med vidare ledning och upplysning! Om inte samhället skall gå under som i många andra länder, har gjort och är på väg att göra!

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram