Sju dödsynder - fakta - att inte veta - av Andreas Söderlund

2014-05-13

dödssynder

FAKTA 1
När du lånar pengar på banken så får du inte en väska med kontanter, du får siffror på ditt bankkonto.

FAKTA 2
Dessa siffror är inte kopplade till någon annans sparkonto, utan banken skapar dem genom bokföring: Du får en skuld till banken och en tillgång på ditt konto.

FAKTA 3
Banken vill ha ränta på ditt lån. De har skapat "pengar" (skuld) med en knapptryckning i ett bokföringsprogram, och vill nu att du ska betala tillbaks med mer "pengar" (skuld), som du inte får skapa själv med en knapptryckning för det är olagligt.

FAKTA 4
För att du ska betala tillbaks måste du antingen använda någon annans "pengar" (skulder) eller låna mer. Någon annan kommer alltså att bli utan möjlighet att betala tillbaks sina skulder, eller så kommer du själv att hamna djupare i skuldsättning.

FAKTA 5
När någon amorterar på ett lån så försvinner "pengarna" (skulden) som när de skapades: De kom från ingenting, och blir återigen ingenting. Med andra ord, om vi betalar tillbaks alla "skulder" (pengar) så försvinner alla "pengar" (skulder) och vi kan inte längre handla med varandra i samhället.

FAKTA 6
Om du inte har några lån så är alla "pengar" (skulder) på ditt bankkonto någon annans "skulder" (pengar). Den skuldsatte hamnar i situationen enligt FAKTA 4.

FAKTA 7
Vi är alla, privatpersoner som samhälle, skuldslavar till bankerna så länge de styr samhällets pengar genom det nuvarande finansiella systemet på ovanstående sätt.

Viktig information inför valet: Inget riksdagsparti har finansiell reform på sitt partiprogram. De är alltså omedvetna om allt detta eller bryr sig inte.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram