Politisk Konvention

2014-02-26

532232_394208590597206_699039028_n

Konventionerna av de två stora politiska indelningarna - partierna eskalerar vart fjärde år. Missivet ändrar sig dock sällan - aldrig.

Båda de primära indelningarna försöker presentera sig och sina kandidater i bästa möjliga ljus. Ingen omfattning av pompa, ståt eller skryt skonas det allmännas uppfattning. Dessa medialt färgade glasögon kräver att minnet och beskrivningen av verkligheten kontrolleras vid dörren till sinnet. Det finns helt enkelt inget utrymme för värden hos den politiska adeln, som kan skapa begränsningar av förvrängningarna för att nå den kulissartade makten. Man måste eskalera omfattningen av verklighetsförvrängande rök och speglar.

Politiska smickrare i form av medias presstiruerade uppför marknadsgyckel för sina kandidater och bedriver excorsism mot sina motståndare. Sedan, i september när väl konventionen slutar, så går deltagarna hem utmattade, ofta bakfulla, med berättelser om möten med människor som de anser viktiga. Det finns en sjukdom i detta som i allmänhet återspeglas i deltagarna och de som är kandidater. De har en i det närmaste helt obefintlig förmåga till enskild självbetraktelse

Politisk galenskap ryter som en storm före ett val. För politiska knarkare är detta den bästa av tider. (Är det inte intressant hur lätt termen ”knarkare” som annars är en term som vanligtvis används beskrivande för beteende i samband med att slösa bort sitt liv, så lätt kan användas med ordet ”politisk?”)

Konventionerna ger en scen för kandidater och anhängare för att visa upp sig för landet och världen. Förnyat hopp och förväntningar dominerar de sant troende i de polariserande kulissernas förföriska religion.

Politiska ateister som anser att sakfrågor måste verka ledande framför urmodiga indelande tankegods, och jag måste erkänna mig till att vara en sådan, ser dessa politiska glasögon som en form av galenskap. Som ritualer, konkurrerande med trolldom och astrologi. Illusioner, rök och speglar som skapar förhoppningar och en dumhet som är ovillkorligt skenande eftersom ideologier inte bygger på sakfrågornas verklighet.

Någon sade en gång att : ”Jag är intresserad av politik, så att jag en dag inte kommer att vara intresserade av politik.”

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram