Frosseriets skuld och eftertanken

2013-12-24

Mr creosote exploded

Nu går vi mot ljusare tider och befinner oss i början på slutet.

Skuldens mörker tar slut när skulden inte kan betalas och fordringen måste realiseras, även i Sverige som blott svenska skulder har..om än aldrig så stora.

Skuld skapar slaveri eller åtminstone avsiktlig träldom av värsta slag. Det hotande inteckningsberget, kreditkorts skuld, korta billån – det är dessa krafter som håller folk från att bryta sig fria och att vidta åtgärder. För att bara inte tala om den som finansierat sitt företagande genom lån och i detta nära nog har tvingats att pantsätta sina inre organ för detta nöje.

Ironiskt nog så föder skuld mera skuld genom räntekomponentens närvaro i systemet, eftersom räntan ligger utanför skuldens nominella värde så måste alltid nya skulder bildas för att täcka kostnaderna för det som har bildats tidigare. Ett bolån, en bil och studier och plötsligt kan individen stirra på miljontals kronor i demoraliserande fordringar på din framtida inkomst. Fordringar som individen vet att den aldrig kommer att kunna komma undan genom sitt eget produktiva arbete. Men ingen tror egentligen längre på att den kan betala av sina bolån genom arbete. Alla hoppas på att det skall komma någon annan som tar över skulderna.

Vid denna punkt, gör de flesta människor ett förlikande med sig själva och släpper många av sina egentliga känslor och tankar, de demoraliseras. ”Men, jag är ju redan i skuld upp till näsan och kan lika gärna vara det upp till mina ögonglober och köpa en ny plasmaskärm på kredit.” Alla har hört uttrycket att det ändå går i den allmänna konkursen!

Skuld kan vara en enorm psykologisk börda att bära som påverkar livets viktiga beslut. Det är därför som så många människor kommit att stanna kvar och har åtagit sig att jobb som är otillfredsställande i städer som de avskyr under villkor de finner nedslående i en social tillvaro som de avskyr. Ingen vill gunga båten för mycket och ta för många risker och förlora jobbet, och därmed påverka förmågan att göra dessa månatliga betalningar.

Människors inre tomhet som kommer ur denna psykologiska börda, skapar i sin tur ett ökande behov av yttre bekräftelseskapande betingelser. Som alltså inte sällan tar sig uttryck i form av självmedicinerade "kylskåpsterapi"..

Julen hade en gång en grundläggande poäng som idag därför närmast helt tycks ha fallit mellan stolarna ur eftertankens kranka blekhets perspektiv. Julfrosseriets sedelärande exempel till att både verka avhållande och lockande, har inflaterats till ett ett befolkningsmässigt tuggande året om och en omättlighet vars konsekvenser som exempel belyses väl av Mr Creosots inre tomhet med organen i öppen dager när frosseriet väl är till ända.

Allt blir ett med tiden och ljuset så skynda långsamt med ätandet idag.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram