Herrar och får

2013-12-08

evil-corporate-santa-returns

Varje år så ser vi återkommande detta beteende, vi skakar på huvudet i bestörtning och ser fram emot i början av januari, när människor åter går tillbaka till att vara endast måttligt föraktfulla mot varandra. Men den här gången, istället för att bara gapa i misstro över den religiöst betingade cirkusakten som utspelas, vill jag nog faktiskt börja utmana människor att utforska djupare vilka de verkliga motiven är för pöbelreaktionerna i sig själva, alltså fundera på varför är vi så benägna att göra som andra, samt motivationen hos de elitister som manipulerar pöbeln för sina egna syften .

Låt oss ta en titt på något av den fundamentala dynamiken i masspsykologi och galenskap i folkmassor av idag.

Massornas ilska och självupptagenhet som vi blir vittne under julhelgerna känns olycksbådande för oss eftersom det är bara utgör en glimt av den större skuggsidan av känslotillståndet hos på något vis själsligt frånvarande allmänheten. Det är en glimt av den typ av den mentalitet som gör all mänsklig katastrof möjlig. Som spetsen på en hajfena som skär vattenytan när vi simmar. Vi fruktar inte ryggfenan, men vi fruktar kroppen som vi känner att den är ansluten till, trots att vi inte kan se den.

I detta kan jag väl då direkt uttrycka att jag verkligen inte hyser några varmare känslor för Edward Bernays och hans farbror Sigmund Freud, samt deras insatser för samhället och människornas utveckling av det allmänna medvetandet. Så här uttrycker sig värde Edward till exempel:

"Den medvetna och intelligenta manipulationen av organiserade vanor och åsikter hos massorna, är ett viktigt inslag i det demokratiska samhället. De som manipulerar denna osedda mekanism i samhället utgör en osynlig regering som är den sanna styrande makten i vårt land .... Vi styrs, våra sinnen blir gjutna, vår smak bildas, våra idéer föreslås, till stor del av män som vi har aldrig hört talas om. Det är en logisk följd av det sätt på vilket vårt demokratiska samhälle är organiserat. Ett stort antal människor måste samarbeta på detta sätt, om de skall kunna leva tillsammans som ett väl fungerande samhälle .... I nästan varje handling av vårt dagliga liv, vare sig inom området för politik eller affärer, i vårt sociala uppträdande eller vårt etiska tänkande, är vi dominerade av relativt få personer ... som förstår dessa mentala processer och sociala mönster i massorna. Det är de människor som drar i de kablar som styr det allmänna medvetandet. "
- E. Bernays.

Mycket av detta är förvisso både på gott och ont sant, men vad händer när öppenheten går förlorad och när altruismen hos dessa människor som förmår att påverka det allmänna medvetande går förlorad? Vad händer om detta tankegods används för maktutövning - enskild nyttomaximering - och kanske allra värst, på en alltid växande industriell skala?

Kort sagt, Bernays var huvudinstrument för att främja freudiansk psykologi i USA, där det blev grunden för universitet över hela landet. Han hjälpte till att etablera Tavistock Institute, en globalistisk tankesmedja likt Council of Foreign Relations, med fokus på att forma den allmänna opinionen.

Han var också medverkande för att främja psykologiska propagandamodeller i vardagen inom företags marknadsföring och politiska kampanjer. Han kallade detta ungefär " ingenjörsmässigt skapat samtycke."

Det var Bernays som lärde marknadsförare i världen hur man ska tilltala de tarvligaste instinkterna hos människan och att använda dessa instinktiva önskningar för att i hemlighet kontrollera människor. Bernays var den som gjorde marknadsföringen till den själsliga manipulationens konstform. Marknadsföringen använder Bernays strategier för att skapa en atmosfär av det tilltalande med den dekadenta och evigt ökande konsumtionen i västvärlden, som har pågått sedan i princip slutet av andra världskriget.

Detta yviga signalerande vädjar i allt till människors lägre instinkter och det skapar i allt motverkande effekter för den långsiktiga möjligheten för människor att uppleva lycka. Det gör också ovillkorligt att människor kommer att känna en alltmer växande själslig tomhet och att människor därför förr eller senare kommer att de- pressera själsligt. De yttre stimulansernas apell till de lägre drifterna är faktiskt inte bara i bibeln den klockrena vägen till den egna olyckan.

Idén var således enkel: övertyga allmänheten om att köpa företagets produkter kommer att tillfredsställa de djuriska drifterna - och de kommer att uppleva lycka - få bekräftelse. All kommersialism i dag kretsar kring denna metod (vilket är anledningen till nästan varje kommersialiserad bil under flera decennier har inkluderat budskap med lättklädda kvinnor eller sexuella anspelningar, till exempel). Många män tror fortfarande att en särskild bil betyder sexuell lycka, tragikomiskt nog även en del kvinnor..

Men Bernays var inte bara ute efter att lära företagen hur man ska utnyttja befintliga mänskliga impulser, han var under lång tid också i färd med att undervisa företag och regeringar hur man använder psykologiska knep och ränker för att manipulera medborgarna att lita på sin simplaste impulser. I huvudsak lärde Bernays etablissemanget hur att övertyga människor, eller skapa skamkänslor i folk, att ignorera sin egen större och djupare självbetraktelse och att istället hänge sig åt psykopatiska och sociopatiska drifter. I allt väsentligt handlade detta om att få människor att att rikta sina tankar till materiella yttre betingelser, detta för att dränera människor på självbetraktelse och självförståelse, att göra människor ytliga. Bernays lärde etablissemanget hur man förvandlar människor till zombies.

Vi ser resultatet av detta i dag tydligt runt omkring oss när vi går in i det absurda tillstånd som den kommersialiserade julen har blivit. Konsekvenserna är ödesdigra inte bara ur ett perspektiv. Detta spektakel har nu kommit att representera inte hopp, utan förtvivlan, inte eftertanke, utan hysteri, inte medlidande, utan narcissism och själviskhet.

Julen har blivit ett årligt mått på vår nations kraftiga själsliga nedgång till något mer eller mindre skrämmande, något ironiskt omänskligt när det viktigaste nu är prognoserna för julhandeln som ett tecken på den alltmer växande själsliga tomheten och ofärden.

Den enda lösningen är att sträva med allt vi har till att påminna andra och oss själva, om att vi människor faktiskt är mer än bara summan av våra mörkare instinkter. Vi måste upplysa varandra om att vi har levt mitt i en noggrant utarbetad lögn tänkt att göra oss maktlösa och icke-hotande för etablissemanget. Vi måste upplysa varandra om att det finns mer och mer meningsfullt innehåll i vår kärnverksamhet som människor och att dessa delar av vår existens endast kan uppfyllas genom en sak: upplysning till vidare ledning och upplysning.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram