Moral är själens etiska kompass.

2013-10-22

68611_10151163550422864_112643523_n

Kollapsen i det svenska samhället accelererar. För tillfället är mycket av vårt sociala förfall maskerat av den enorma nivå av välstånd som vi upplever.

Men alltfler vuxna lider av arbetslöshet, nära fattigdom eller tillit till välfärd för åtminstone delar av sina liv, men i allmänhet har svenskarna fortfarande " förmånen" av njuta av en skuld - räntedriven - levnadsstandard som är långt utöver vad de flesta i resten av världen åtnjuter. När denna skuld - räntedrivna - levnadsstandard permanent försvinner, så kommer det att utlösa ett kaos som inte liknar något som Sverige någonsin har sett förut.

Just nu, de ekonomiska förhållandena i detta land är inte ens någonstans i närheten till där de var före 2008, den finansiella bubblan är mycket värre nu än då, oändligt mycket värre! Men detta är ändå bara början. Vi är mitt i en pågående ekonomisk kollaps som kommer att få mycket, mycket värre konsekvenser under de kommande åren. När nästa stora våg av den ekonomiska krisen slår till, så kommer miljontals människor att bli väldigt desperata och desperata människor gör desperata saker.

Vi börjar redan se denna pjäs spela ut sig över hela nationen, men detta är bara en förhandsvisning av kommande attraktioner. Vad vi kommer att bevittna under kommande år kommer att vara nästan för hemskt för att beskriva. Men istället för att ta ansvar för detta så gör våra politiker det rakt motsatta och försöker istället att skydda det system vars inneboende natur och funktion har lett oss dit vi är, och som ovillkorligen kommer att leda oss vidare i en lika ovillkorlig utveckling mot samhällets upplösning. Så för att motverka upplösningen så adresserar politikerna symptom i stället för orsaken till problemen. Politikerna satsar nu därför allt på att införa fler lagar och regler och allmänheten ser inte vad detta egentligen innebär för sin egen frihet i grunden.

Så hur kan jag då vara så säker på att detta kommer att hända? När allt var i närmast fullständigt och fullkomligt finansiellt kaos under den stora depressionen på 1930-talet, så havererade ju inte landet? Inte ens under kriget så blev det ju kaos? Skulle inte en finansiellt baserad ekonomisk depression utvecklas på ett liknande sätt idag?

Svaret är nej.

Tyvärr har en hel del förändrats sedan dess. Många fler svenskar var självförsörjande på den tiden och sanningen är dessutom den, att den befolkningsmässiga moraliska karaktären av vår nation har drabbats av röta och förruttnelse i decennier. Vi är bedövade, fördummade för att inte säga drogade av maktens illusioner av bröd och skådespel till en aldrig tidigare skådad nivå och omfattning.

Vi är helt enkelt inte samma land som vi brukade vara. Svenskar är stolta, själviska, giriga, arroganta, glupska, otacksamma, förrädiska och helt beroende av underhållning och nöje. Vårt land bokstavligen faller sönder runt omkring oss, men de flesta svenskar är så anknutna till sin egen underhållning att de inte ens orkar märka vad som händer.

Detta är hur moraliskt havererat och perverst vårt samhälle har blivit.

Många svenskar tror på allvar att om vi bara kunde välja "rätt politiker" eller om vi bara kunde ändra vårt ekonomiska system så blir allt bra [för mig själv], vilket vi naturligtvis kommer att tvingas att göra ändå. Eller om vi bara kunde fixa en särskild fråga, så kommer allt att vara rätt i Sverige igen. Men så är det inte.

Tyvärr, vad vi står inför är inte så enkelt. Våra problem finns inte bara i Rosenbad eller på bankerna runt Kungsträdgården. Verkligheten är att vårt största problem är vad som pågår inom oss själva.

Sverige håller på att ruttna och förruttnelsen sker på insidan av människorna och nästa stora ekonomiska kris kommer denna att avslöja precis hur illa det har blivit.

Eller kan det vara möjligt att jag överdriver saker? Tveka inte att berätta vad du tycker om den pågående kollapsen av vårt samhälle genom att posta en kommentar nedan ...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram