Tomten var vaken

2013-02-21

evil-corporate-santa-returns

När jag var ute med hunden i morse så träffade jag en liten tomte som satt på en stubbe i skogen. Den lille tomten såg bekymrad ut och hade ett lite elakt utseende, men jag frågade just därför hur det stod till och om jag kunde hjälpa honom. Tomten svarade att allt numera var lite eljest och kom därvid genast in på ett samtal om internationell bankverksamhet och tillståndet i det globala finansiella systemet.

Som en ledande befattningshavare i ett stort internationellt bankkonglomerat, var han den ultimata insidern i tomteverkstaden
(B)edräglighet, (I)nbillning, (S)krymtande. Han erkände öppet, till exempel att bankerna är bedrägerier. De flesta banker, särskilt i det utvecklade väst, håller bara en liten del av sina kunders insättningar i reserv. Resten spelas bort på allt vad populära inbillade säkerheter som kan tänkas finnas tillgängligt för dagen.

Hela detta system vilar på ett nu mycket, mycket tunt lager av förtroende, en illusion som upprätthålls av enstaka räddningsaktioner från skattebetalarna. Ändå föreföll det honom så otroligt märkligt att folk fortfarande hade förtroende för banker, särskilt med tanke på att de flesta av de investeringar som varit grundade rådgivning till kunder från banker uppenbarligen var rena "skiten". Hunden, tittade därvid misstänksamt på tomten.

Tomten berättade för mig hur destruktiva centralbankerna är, som medverkar till att skapa oändliga mängder skulder som bara tjänar till att göra människor fattigare, samtidigt som regeringarna leder samhällen djupare i skuld.

Mest av allt, berättade tomten för mig om att mycket få, eller inga alls, av banksektorns fundamentala komplikationer för samhället, har åtgärdats sedan 2008 års arrangerade härdsmälta som gjordes för att lätta på deflationstrycket i systemet. Många västerländska banker är fortfarande insolventa, med den viktiga skillnaden att deras regeringar nu också är insolventa.

Tomten berättade att han tror att under den närmast kommande tiden, så kommer detta sammanflöde av risker slutligen brista och haverera betalningssystemen, troligen orsakat av effekterna av valuta-krig och konkurrenskraftig devalvering.

Det var häpnadsväckande, sade tomten, att G7 faktiskt publicerade ett uttalande och försöker lugna oro för globala valutakrig. "När regeringens tomtenissar säger att du ska inte oroa dig någonting", sade han, " då är det dags att vara mycket orolig."

Tyvärr för dem själva, så vet de flesta människor inte vad som händer. De vet inte att deras regering är på obestånd, och att det enda sättet som regeringar kan fördröja detta system från att kollapsa direkt, är att gå djupare ner i skuldträsket och devalvera sin valuta. Människor vet inte att pengarna på deras bankkonto inte finns. Och de har inte en aning om hur långt deras regering kommer att gå för att upprätthålla status quo med hjälp av den mediala floskelbingons förledande effektskapande.

Då tyckte hunden som heter Viking att nu var det dags att gå hem och sova en stund igen. Snön ligger tung på taken, nästan bara tomten är vaken.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram