Not Shy 2 lock in.

2012-03-02

En grekisk brainstorming skulle låta ungefär så här: Statskonkurs! Nedgradera!  Kreditswap!  ECB räddningsaktion!  Åtstramningsåtgärder!  IMF:s krav, Upplopp, Mer Eurokollaps! Betala!

Kan någon få ut något vettigt ur detta?

Låt oss försöka, eftersom det hela ändå bara till syvende och sist, är en fråga om att följa prickarna rätt längs farleden för att undvika intellektuella grynnor och tankemässiga blindskär!

Först och främst begreppet statsfinansiella "kriser", dessa exploderar eller kollapsar endast för att likt fågel Fenix "återuppstå" till större och i värre omfattning enligt en för oss given modell: Som låt oss därför kalla den för "Shylockmodellen" efter William Shakespeares föraktliga ockrare i "Köpmannen i Venedig" : Shylocken har lånat ut pengar till Antonio, en venetiansk köpman och kräver att han undertecknar en obligation med pantsättning av ett halvt kilo av hans kött som säkerhet för räntebetalningen på lånet, detta får utgöra fonden eller kulissen för denna betraktelses vidare metaforiska beskrivning

Modeller är ordnade, konsekventa och sekventiella representationer av komplexa system. Som en färdplan, kan modeller vägleda oss från punkt "A" till punkt "B" så att vi inte går vilse. När individen väl förstår hur en modell fungerar, blir ett komplext system av det som modellen representerar, förutsägbart.

En komedi av fel

Statsfinansiella kriser är inte resultatet av otur, sämre omdöme eller av tillfälligheter. I över ett kvarts sekel har vi sett samma utställning iscensatt om och om igen med någon liten variation på olika teatrar. Grekland, Argentina, Spanien, Italien, Portugal, Brasilien, Mexiko, Island, Irland, Ryssland, Asiatiska Tigrar, alla så märkligt "dumt" överbelånade från privata bankirer, bara för att "upptäcka" att de inte kunde betala tillbaka skulderna till dessa finansiella filantroper.

Symmetriskt, lånandes från samma grupp av starka globala Megabanker tills dess att det blir alltför mycket för dessa länder och bara för att "upptäcka" att de inte kunde återhämta sig dessa lån.

En komedi av fel begångna av regeringar och bankirer som antingen är mycket dumma, eller som blinkar diskret till varandra när de mejslar ut kilo efter kilo kött ur nationernas samhällskroppar?

Kan någon vänlig s(t)jäl tvätta våra smutsiga lakan ...

Bankirer och politiker är konstiga sängkamrater. Alltid, när deras komedier havererar så blir sänglinnet smutsigt. När detta händer, vet dock bankirerna att de inte bara kan gå och banka på dörrarna till presidentpalats och finansdepartement och skrika "Betala, annars!"  Detta tolererar inte den demokratiska kulissen.

Denna farsartade pastische av "demokrati" med "nationell suveränitet" måste därför upprätthållas. Det är då de av bankerna styrda "offentliga multilaterala organen" kommer upp på scenen - IMF, ECB, Världsbanken!  För att verkställa bankandet!
När du då heter Grekland, då är du medlem i ECB, så du måste då lyda deras order (även om dessa så är skrivna på tyska som du inte begriper). Och är du, Argentina, då är du en medlem av IMF, så sluta klaga och gå hem och gör dina läxor!

Doktorn, jag har feber ...

Marknadsanalytiker och kreditvärderingsinstitut är dagens ekonomiska häxdoktorer och utgör en del av förklaringen till varför aktiemarknaderna går upp och ner som en sjuklig patients feber. Valutor stiger, valutor falla i ett kasino-liknande berg-och dalbanespel, statsfinansiella kreditbetyg blir uppgraderade eller bortsorterade, allt till tonerna av S & P, Finch s och Moodys, FT och The Wall Street Journal . Och ja, dessa orakel av "bra" och "dåligt" de är på Megabankernas lönelistor.  Ett slags finansvärldens Al Quaida helt enkelt, det egna laget som skapar efterfråga på de tjänster som man själv säljer, en sorts glasmästarens ungar om natten.

Vad de yttrar avslöjar ”sanningen”. Så vad hade hänt om de år 2008 hade betygsatt AIG, Lehman, Merrill Lynch, Fannie Mae "AA", eller "AAA" till dess att dessa förföll i glömska?

I perfekt synkronicitet så nedgraderas Grekland och Argentina, Spanien och Italien, Irland och Island och tvingar dem att betala en högre ränta till Megabankirerna.

Jag har min obligation!

När ockreriet/bankirerna får chansen att klippa ett halvt kilo kött ur närmaste Antonio hjärta, så förvandlas de till papegojor som ropar om och om igen, "Jag har min obligation!" De viftar med sitt juridiska avtal, som formellt skall genomdrivas enligt lagstiftningen i Venedig/Basel. Man kommer aldrig att förstå en ockrares tänkesätt om man tror att Shylock eller bankirerna lånade ut pengar till Antonio för att få dem tillbaka. Åh nej! Shylock förekom detta med en satsning på att inte få dem tillbaka!

Det är nämligen på det viset att rika, suveräna borgenärer  som nationer som inte kan betala tillbaka sina lån är ljuv musik för bankirers öron! Hur bra är en suverän borgenär som kan och som verkligen kommer att betala tillbaka ett lån? Vilket undergräver själva kärnan i ocker!  Det är ju nära nog värdelöst, det som räknas är ju mängden ränta som kan höstas in! Det överlistar ju annars själva kärnan i parasitismen och tvingar ockraren/bankirer att behöva arbeta för att hitta nya offer att låna alla pengar till, ett bankstrategiskt vansinne med andra ord.

Förväntar du dig att en bankman ska jobba? Bankirers business föds av refinansiering av skuld,  och är avlad i att rulla den från år till år, exponentiellt växande genom ränta på ränta, detta är livet på en pinne från Basel.

När ett land inte längre kan betala sina skulder, då kommer våra moderna Shylockbankirer och kräver sitt "skålpund kött": alltså full kontroll över landet för att förvandla det till en finansiell koloni för detta finansiella universums härskare, som sätter sina Trilaterala kommissionärs bröder i viktiga positioner för att effektuera plundringarna: Papademos, Monti, Cavallo, Geithner

Det var aldrig någonsin Shylocks mål att driva in sina 3000 dukater. Nix pix! Han ville bara ha sitt skålpund kött-RÄNTAN. Lånet och obligationen var bara mekanismen för att få det köttet. Shylock: s modell var att juridiskt skuldhålla Antonio enligt lagstiftningen i Venedig, så att dessa lagar då skulle hävda sin moraliska rätt att verkställa inhöstandet av säkerheten: ett halvt kilo kött.

Bankföreningens värsta mardröm!

Vad är då det värsta som kan hända Goldman Sachs, JP Morgan, Rockefeller och Rothschild, som förvaltar Shylock modellen? Om någon suverän nation - Argentina, Grekland, Spanien, Brasilien, Italien - skulle vända sig om och säga: " Hej! Hur mycket sa du att jag var skyldig dig? 200 miljarder? Inga problem! Kom och hämta  din check  på måndag morgon "

Om detta någonsin skulle ha hänt, så skulle bankirerna ha konfronterats med två mycket allvarliga problem:
Problem ett (ett tekniskt problem): Var skulle de hitta en annan grupp av "Sheeple" att påföra onödiga - samt fiktiva - 200 miljarder dollar skulder till ockerränta?

Problem Två (en politisk klo): de skulle förlora kontrollen över Grekland, eller Argentina eller Spanien eller Irland eller Italien och detta när de just hade dem rätt under sin tumme för mosning och total utplundring, när de kontrollerar deras resurser och regeringar, som spelar med i showen, för om någon regering skulle att göra något så"dumt" som att vara suverän, så skulle alla bankirerna bara behöva säga, "Nej, nej! Kom ihåg: du är skyldig oss zillioner i "Nationell skuld" som du inte kan betala tillbaka.

Om du gör något dumt som att prioritera dina människors nationella intressen, kommer vi att torka bort dig från den globala finansekonomiska kartan, våra globala medier kommer att förstöra dig, vi slänger in S & P och Fitch som nedgraderar dig! Se upp: vi kan bokstavligen sätta ditt land i brand "!.

Ja, när ett land äntligen är skyldigt ingenting till bankirerna då har landet verkligen FRIHET! Gör inga misstag i så måtto: verklig nationell suveränitet, oberoende och frihet är de största fienderna till dessa globala Masters of Money Power.

Dagens globala finansiella system fungerar enligt "The Shylock Model": det kommer att gå mycket långt för att mejsla ut sitt skålpund kött ...

Bra läkare säger: korrekt diagnos är det första steget för tillfrisknandet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram