Ring a bell when comes a round.

2011-11-07

Kommer ljusspridningen via Internet att fälla (NWO) den nya världsordningen?

En i högsta grad rimlig fråga. För västerländska folk blir nu allt mera ovilliga till att acceptera de uppoffringar som olika märkliga eliter påtvingar dem för att bevara den Nya världsordningen, eller det gamla systemets nyttotagande i ny form av nyttoskapande.

Politiskt stöd för TARP, för att rädda det finansiella systemet efter Lehman Brothers kollaps, hålls nu mot av alla republikanska kandidater. Tyskar och nordeuropéer är frustrerade över ännu mer av räddningsaktionerna för som de intalats, solbadande Club Med lathundarna.

Åttioen medlemmar av David Camerons parti röstade faktiskt emot honom och kräver en folkomröstning om huruvida Storbritannien ska lämna EU helt och hållet, alltså det värsta Tory upproret någonsin mot EU.

Greklands premiärminister George Papandreou, som den G&S tjänsteman han är, hotade den stora räddningsfonden för euroområdet genom att tillkännage en folkomröstning om huruvida att acceptera den åtstramning som införts på Grekland eller att gå statskonkurs och låta bankernas dominobrickor börja falla. Hotet bleknade bara när Papandreou annullerade folkomröstningen.

Koalitionsregeringen är nu Papandreou borta Ceteris paribus (all i övrigt oförändrat), med andra ord en Goldman Sachs spelare mindre på brädet.

Men den verkliga faran för Europa som nu seglar upp. det är Italien, nr 3 ekonomin i euroområdet, med en statsskuld på 120 procent av bruttonationalprodukten.

Efter det att planen för att rädda euroområdet presenterades, så ökade nämligen räntorna på nya italienska skuldväxlar till över 6 procent, medan 6,5 betraktas som en långsiktigt ohållbar nivå.

När Papandreou meddelade sin folkomröstning, så ökade kostnaderna för italienska skuldväxlar igen. Skulle så köpare av Italiens skuldväxlar ”strejka”, så som leder till en konkurs för Rom eller nedskrivningar av skulder, så är detta slutet för euroområdet och eventuellt slutet av EU och då är Europa bara små munsbitar för petrodollar konglomeratets expansionsplaner och då kommer anfallet mot Iran att komma omgående för att stänga av energiflödena till Asien och för att genom detta kunna nollifiera värdet på det asiatiska dollarinnehavet.

Men en ännu större fråga hänger över Rom.

Kommer Italien ens att överleva som en nation och ett folk?

För den åtstramning som nu krävs av Italien för att ta itu med sin skuldkris är att lägga bränsle till separatistiska bränder i norr, där Lega Nord för Umberto Bossi, tredje största parti i Italien, syftar till att leda Lombardiet, Piemonte och Venetien, med städerna Turin , Milano och Venedig, från Italien till en ny nation - Padanien.

Den norra kontingenten har länge tittat snett på Rom, Neapel och Sicilien, de ser på dem som latare och mindre flitiga, känns resonemanget igen? Bossi, som kallar sig "Braveheart", efter den skotska hjälten i Mel Gibson filmen, vad skall man säga om detta…, säger sig se norra Italiens människor som kelter som är etniskt olika och åtskilda från resten av Italien.

Den nordliga fraktionen tror ​​alltså inte i någon lite omfattning att människor i södra Italien orsakade deras skuldkris, vilket leder till den åtstramning de nu utsätts för, vilket återspeglas i åsikter som innebär att en stor del av norra Europa anser att Italien och Grekland inte förtjänar att lösas ut.

Som i gängse metod för integration så är också Norra delen, hem för 60 procent av de invandrare som har finns i Italien - zigenare från Rumänien, araber från Maghreb och Mellanöstern - Bossis parti är givetvis därför aggressivt mot invandrare, liksom  alla de andra svallande populistiska partierna rumt om i Europa.

Amerikanerna som beklagar de tuffa lagarna mot illegal invandring i Arizona och Alabama kan ju titta ett ögonblick på Italien, där Lega Nord lyckades få till att en olaglig inresa till landet förklarades som ett grovt brott. Men vem skall då städa i USA?

Lega Nord låg också bakom en ny lag som kräver att man sänder tillbaka tiotusentals arabiska våren migranter som har anlänt på den lilla italienska ön Lampedusa, som ligger närmare Afrika än Italien. Det är klart att dessa flyktingar har rätt att leva, bara inte här…

Men medan förbittringen mot södern gror för påstådd snålskjuts som orsakat skuldkrisen, så växer sig därför frågan om en utbrytning till en böld, som gör att demografi nu kan vara större hot mot den nationella framtiden, än faktiskt någonting annat.

Italien, säger kardinal Angelo Bagnasco, ordförande för den italienska biskopskonferensen, är på väg mot sitt "demografiska självmord", och anledningen är låga födelsetal som orsakats av dess "kulturella och moraliska nöd." I detta läge medan jag skriver detta så ringer det i öronen på mig av Karl Gerhard och den Ökända hästen från Troja.

Enligt Italiens nationella Office of Statistics, under 2009 fruktsamheten italienska kvinnor var 1,41 barn per kvinna. Detta är bara två tredjedelar av vad som behövs för att helt enkelt byta ut Italiens befintliga befolkning till en ny.

Italiens fruktsamhetstal har legat under ersättningsnivåerna i 35 år. I mitten av seklet, kommer Italien att vara en nation med ett födelsetal som kommer att ha under, ibland långt under, noll befolkningstillväxt under 75 års ålder. Man kan elakt säga att detta även speglar den själsliga egocentreringen i samhället och då inte bara i Italien.

Italien som demografiskt begrepp över en geografisk yta är alltså inte bara åldrande, med en medianålder av befolkningen som går från 43 idag till 50 år 2050, så är Italien döende. Om detta inte förändras kommer det som världen känner som Italien inte att finnas i slutet av detta århundrade. Känns tonerna från historien igen och platsen kan vara var som helst i den utvecklade världens västländer, allt som skiljer är tid.

Liksom alla andra europeiska länder, står därför Italien inför en existentiell kris. Jag behöver väl därför egentligen inte säga varifrån dessa så imbecillt klingande idéer kommer och drivs, ja det är naturligtvis samma gamla euthanasifanatiker som vanligt, som nu är ute med håven och försöker att skapa nationalism, det finns bara människor och det finns bara beteenden.

Den Italienska statsskulden är dubbelt så stor som vad Goldman Sachs säger är acceptabelt. Italien måste genomgå år av smärtsamma åtstramningar för att betala tillbaka vad som har lånats och spenderats. Vilket givetvis inte är möjligt i ett system som skapar pengar med skuld som bärare av sitt värde till en kostnad av ränta med enskild vinstmaximering som syfte, eftersom då tar pengarna helt enkelt slut. Men för det systemiska exemplets skull så vill jag därför förklara att detta även innebär en krympande befolkning i arbetsför ålder av unga och en växande pool av pensionärer och äldre att ta hand om, att det kommer att göra det hela allt svårare, och haveriet på skulder ökar då också ur detta perspektiv exponentiellt, som det alltså är idag för grekerna.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram