Att föregripa övergripande.

2011-02-08

Det som vi nu upplever är världshistoriens största ekonomiska kris, och den kommer att fortsätta att förvärras, så länge ingen gör någonting effektivt åt detta.

Riksbanken, politiker och massmedia i Sverige, förespeglar oss nästan att vi kan ta det lugnt, och knappast alls kommer att påverkas av den internationella krisen, men vanliga människor känner redan nu av verkligheten i form av stigande priser på mat, el, bränsle, och på fallande bostadspriser och även fluktuerande räntor.

Inbillningen att Sverige är en stabil ö i ett stormande hav är som nu alla märker, en mycket farlig fantasi som bör punkteras så fort som bara är möjligt för att Sverige istället skall kunna hantera denna kris på förnuftigt sätt.

Detta är en existenskris för finans och valutasystemen, och i princip för hela den västerländska civilisationen som vi känner den.

Detta är ett resultat av att samhället, i speciellt Amerika och Europa, ända sedan länge har vänt sig ifrån den positiva ekonomiska idén om att skapa ett produktivt samhälle som bygger upp sin produktionsförmåga och utvecklar sin infrastruktur, sjukvård, utbildning och vetenskap, detta för att säkra levande och framtida generationers välbefinnande och utveckling.

Vi har nu i stället fått ett pessimistiskt och egoistiskt konsumtionssamhälle som främst vill att individer skall tänka på sig själva och sitt egos förverkligande, och på att samla på sig pengar och finansiella medel för att njuta av i nu, och inte alls bry sig om framtiden. Perspektiven har krympts till att omfatta egennyttighet.

Detta kallas för globalisering i dagligt tal och det innebär att industriländerna antingen helt lägger ner, eller flyttar över sin produktion till fattiga länder, där folk sedan får arbeta för låg lön, och detta för att vi skall kunna få våra konsumtionsvaror, med en bestående eller ökad vinstmarginal för producenterna.

I västvärlden konsumerar vi alltså för lånade pengar, pengar som har skapats ur ingenting, alltså skuldbildning genom kreditexpansion reglerat av Basel 1 och 2 och interbanking, vilket verkar som ett spekulativt pyramidspel (genom t.ex. huspris höjningar).

Det finns ingen möjlighet alls att bankernas och finansbolagens

spelskulder, någonsin kommer att kunna betalas tillbaka. Dessa skulder är flera gånger större, än hela den samlade världens nationaltillgångar.

Skulderna, som förut kunde räknas som tillgångar, är i

storleksordningen om tusentals miljarder dollar, medan vad bankerna

egentligen har i reala värden i tillgångar, möjligen kan räknas i miljarder i allra bästa fall.

Centralbankerna i Europa och USA har alltså redan satt in det ena räddningspaketet större än det andra, med hundratals miljarder euro och dollar som de har tryckt upp, men detta gör inget annat än driver upp inflationen, och dolt pressar ned valutan, och gör på så vis bara krisen ännu värre. Eller i viss mån blåser luft i den sammanfallande bubblan

Det finns bara två utvägar ur denna internationella kris.

Den ena är en inriktning mot en rättvis världs finans ordning, likt skapandet av ett nytt system, med fasta växelkurser mellan valutorna och långsiktiga låga räntekrediter till byggandet av samhällsutvecklande nationella och internationella infrastrukturprojekt som järnvägar, vägar, broar, tunnlar, vattensystem, bostäder, kärnkraftverk och expansion av industri- och jordbruksproduktion, vilket skall verka som en värdebeständig garanti för valutabildningen

Den andra vägen vars förespråkare alltså anför stimulanser, att bara fortsätta som hittills och istället rädda bankernas äganden, eller till och med att skärpa den ekonomiska åtstramningen, vilket ovillkorligen kommer att leda direkt till en ny mörk tid full av globalt ekonomiskt och strategiskt kaos.

Det brittiska imperiet höll ju fordom och förvisso kontrollen över flera hundra miljoner människor i sina kolonier, och detta genom att hetsa grupperingar emot varandra, och inte då minst den ena etniska gruppen mot den andra, men i dagens informationsklimat synes detta vara oändligt mycket svårare att orkestrera.

Det som vi ser i dag i stora delar av Afrika och Asien är en produkt av denna härska genom att söndra metodik

Den brittiskt baserade finansoligarkin har också ett stort inflytande

på politiska ledare, i USA finns Dick Cheney, Felix Rohatyn, Brezinski samt andra finansiärer som uppenbarligen synes ha önskat ett nytt globalt imperium uppbackat av USA:s militärmaskin.

Det är bara suveräna nationalstater som nu kan ta makten från finansoligarkin och i samarbete med varandra omorganisera det nuvarande spekulationssystemet så att ett nytt finans- och valutasystem kan införas, som istället har som huvudmål att skydda människorna och främja det allmännas bästa.

Wall Streets och London City-bankernas ”lösning” för

USA, är tydligen en ”snäll diktator” som driver igenom åtstramning som enda lösningen på krisen. Alltså att skattebetalarna skall betala. Vem detta är det inser en var.

Och då precis som nu, och som i fallen med Hitler och Mussolini, vilka båda fördes till makten av precis samma finansintressen, så tog det inte så lång tid förrän världen gled in i ett nytt världskrig.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram