Otrohetens religion är det fria tänkandet.

2011-02-04

Centralbanksystemet har genom sitt omfattande nätverk av konsulter, gästforskare, studenter och ekonomer som personal, kommit dithän att nätverket nu så grundligt dominerar det ekonomiska finansiella området, att verklig kritik av centralbanken har blivit till ett rent karriär ansvar för medlemmar av yrkesskrået, man kan inte göra karriär som ekonom och samtidigt kritisera systemet.

Denna dominans hjälper i någon mån till med att förklara, att trots det att Centralbanksystemet uppenbarligen inte har klarat av att förutse den största ekonomiska kollapsen sedan den stora depressionen, så har centralbanken i stort sett helt undgått kritik från akademiska ekonomer. Vilket inte annars verkar vara det minsta rimligt med hänsyn sett till vilka effekter detta har haft på befolkningarna

Centralbanksystemet har kopplat ett intellektuellt låsgrepp på förståelsen för finansiell ekonomi världen.

Ett kritiskt sätt som Centrralbankerna utövar kontroll på akademiska ekonomer är genom sina relationer med allt ifrån fältets dörrvakter som är media, till dess överstepräster som är den Svenska Riksbankens Nobelpris.

Och kändisskap är ingen skydd emot Centralbankernas bannlysning. Paul Krugman som får anses vara en känd ekonom i systemet redan före sitt Nobelpris, har i själva verket fått en rätt hårdhänt behandling. "Jag är bannlyst från Fed efter sommarens konferens i Jackson Hole, som jag brukade vara en trogen gäst på, ända tills jag kritiserade Alan Greenspan" sade Paul Krugman om Alan Greenspan i en intervju 2007 i en Nationell radio utsändning" Ingen vill hamna i delo med honom ".

En inbjudan till den årliga konferensen, eller någon annan liknande välsignelse ifrån Centralbankerna, är en signal till den ekonomiska yrkeskadern att någon är en certifierad medlem i klubben av troende och inte är en otrogen kritiker.

Även Krugman verkar dock numera vara lite bränd av denna upptäckt av sin egen ringaktning. "Och för tre år sedan, detta sade han under 2007 "så var konferensen 2005 ägnad åt ett enda fält, den nya ekonomiska geografin, som jag uppfann, och jag var inte inbjuden. "

Tre år efter konferensen, så tilldelades dock Krugman ett Nobelpris 2008 för sitt arbete i ekonomisk geografi. Han hade rättat in sig i ledet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram