Mörka moln samlas.

2010-06-01

Amerikanerna vann sin självständighet och frihet från imperialismens kontroll med logik och krut. Så, de besegrade (men underlät att demontera) det Brittiska imperiet som i stället flyttade in i Mellanöstern och Afrika, där det erövrade många nya territorier.

Arvet från den brittiska Imperial politiken dröjer till denna dag kvar i våldsamma kriser från Sydafrika till Irak till Palestina. De brittiska och nederländska Imperierna kontrollerade den globala narkotikahandeln (vallmo) mellan Indien och Kina. Det brittiska imperiet skapade även Israel ur sina mandat i Palestina. Brittiska "Lords" styrde Sydafrika och etablerade apartheidpolitiken. Irak vann sin självständighet från Storbritannien 1925. Idag finns det fortfarande 16 kolonier i 50 länder som ingår i brittiska "Samväldet".

Efter det sista kvartalet 2008, och dess hänsynslösa valutakrigföring, som har drivits av de viktigaste globala ekonomierna, och detta medan denna konkurrens har hittills varit av en icke-antagonistisk, så kommer denna konkurrens snart bli antagonistisk på grund av inneboende ekonomiska skillnader emellan ekonomierna som är oförenliga. Konsekvenserna för den globala ekonomin kommer att vara förödande för vanligt folk, massarbetslöshet och social oro kan nu faktiskt garanteras komma. Idag anklagar Tyskland som ett exempel på detta, Frankrike för att ha dumpat delar av sitt innehav av Grekiska statspapper med hjälp av understödsprogrammen.

Så ser den innevarande situationen nu alltså idag de facto ut. Samtidigt som att vi har en deflation, på grund av sjunkande sysselsättning och fallande produktion, i USA är detta nu värre än under den konstruerade kraschen 1929-31, och det råder en likadan situation i hela världen.

Nu så är vi också, på grund av alla så kallade räddningspaket för penningspekulativa finansoperationer, även på väg att gå in i en hyperinflation, precis som i Tyskland och Weimar 1923. Vi har alltså en blandning av dels en deflationistisk kris när det gäller den fysiska ekonomin - den del av ekonomin som skulle kunna fungera utan pengar - och en inflationistisk kris inom penningekonomin, en kris som skapats genom försöken att hålla vissa typer av institutioner likt banker, under armarna.

Så om det finns krafter som vill ha krig eller inte, det är ingenting att vara osäker på.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram