Hur även en värdeballong kan gå till väders.

2010-04-19

Det mest grundläggande problemet med den politik som har förts efter krisens inträde, är att även om ballongen sprack 2008, så har den skuld som  tidigare etablerats ännu inte fallerat och derivaten de  existerar fortfarande som bärare av värde, eller som funktion för att absorbera skuld.

Så påfyllningen av värdebeskrivningsballongen genom att skriva ut pengar i stora högar staplar baserade på mera skuld på den redan befintliga skulden, bara för att uppnå en ballong mindre än den befintliga ballongen innan den sprack det kommer inte att leda till något trevligt, detta eftersom en alltmera växande del av ekonomin åtgår till att finansiera räntor på förut bildade skulder och valuta.

Det momentana resultatet av denna åtgärd kommer att bli global inflation på reala tillgångsvärden med en minskad aktivitetsnivå vilket nu är precis det som vi har sett. Det innebär även lika följdriktigt som oundvikligt att det långsiktiga resultatet av denna åtgärd kommer att sönderfalla i form av en sjunkande levnadsstandard för alla de tätt kopplade västliga monetära systemens ekonomier.

Lägre totala inkomster kommer att skapa högre skatter och ökade kostnader för varor och tjänster som valuta (eller valutor), som i själva verket då har blivit mer eller mindre symboliska mynt för obetalbara skulder, och dessa skulder fortsätter därför bara att förlora sin legitimitet, till dess en kritisk massa av individer förstår dessa samband och då havererar systemet totalt.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram