Kinas glada leende börjar att stelna.

2010-03-07

Den Kinesiska folkkongressen visar nu vad som håller på att ske på den världspolitiska scenen, den kinesiska utrikesministern Yang Jiechi anser, men beklagar dock  inte vilket skall noteras, att relationerna med USA är allvarligt störda.

Till styrkande av detta uttalande åberopar ministern ett antal omständigheter av ickeekonomisk natur och med en mycket skiftande politisk signifikans. Detta i sin tur belyser att det egentliga skälet står att finna i den internationella ekonomiska handelspolitiska sfären.

De kinesiska beslutsfattarna sitter otvivelaktigt emellan hammaren och städet. I något skede måste de sluta pumpar in pengar i systemet, och istället förbereda sig för att torka upp all extra valuta istället, men denna tidpunkt för att undvika ytterligare nedgång på aktiemarknaden är givetvis omöjlig att finna. Detta sker i ett läge där det inte under några omständigheter kan sägas råda något annat än världshistoriens mest expansiva penningpolitiska läge.

Detta samtidigt som USA konsumerar för ett alltmera växande underskott som aldrig kommer att kunna återbetalas.

Insikterna om detta har nu alltså börjat att ta sig publika politisk uttryck och då kan man nog räkna med att andra vägar får anses vara stängda.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram