TV verkligheten

2009-03-14

En mycket tragisk gemensam nämnare med de personer som begår dessa skolmassakrer och liknande illdåd, är att de när ett stort intresse för TV-spelande, och av någon anledning så tycks det även vara så att spel som Counterstrike, World of warcraft och dess likar, återkommande tycks ha fascinerat gärningsmännen.

Att tillvägagångssättet i massmordet tycks inspirerat från den verksamhet som dessa spel beskriver, kan väl ingen precis tveka om, och att illdåden har begåtts det torde vara oomtvistligt. Att spelen därmed medverkat till att väcka denna typ av tankar hos individer vilka i övrigt befunnit sig i själsligt instabila situationen, torde vara en uppenbar risk.

Ur det större perspektivet så verkar givetvis denna typ av vansinnesdåd på ett inskränkade sätt för friheten i samhället, eftersom samhället anser att det skall skydda sig emot denna typ av verksamhet.

Detta i sin tur ger samhället utökade maktbefogenheter över individerna, för att skydda individerna från sig själva.

Så en befogad fråga är givetvis vilken koppling som finns emellan till exempel tillverkare av spelkonsoller, och det politiska beslutsfattandet.

Detta eftersom det ju föreligger en alldeles uppenbar risk för att detta annars blir ett självspelande piano, där makten förskjuts alltmera till speltillverkare och den politiska eliten.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram