Satelliten Cosmos 2553

2024-07-10
När den Djupa Staten märker att den inte kan vinna i USA genom valfusk... trots sin (vår) nya drömbiljett...

"Amerikaner är oroliga att den ryska satelliten Kosmos-2553 kan förstöra internet, kommunikation och navigering
Den mystiska militärsatelliten Kosmos-2553 har uppmärksammats av den amerikanska kongressen, skriver The Washington Post. De tror att det är Rysslands svar på militariseringen av rymden – en satellit med en kärnladdning ombord, som roterar i en högre omloppsbana 1 900 kilometer från jorden.
I en explosion kommer den att förstöra västerländsk intelligens, kommunikation och GPS-satelliter. Kongressledamöter är oroliga för att på grund av partikelflöden och elektromagnetiska pulser kommer satelliter i omloppsbana – och det finns flera tusen av dem – att börja kollidera med varandra och göra jordens miljö till en soptipp under flera decennier. Följaktligen kommer detta att sätta stopp för rymdflyg och satellitteknik.
Dessutom beräknade amerikanerna allt detta baserat på sina egna kärnvapenprov 1962. Sedan sköt de upp en stridsspets på 1,4 megaton ut i rymden. Den elektromagnetiska pulsen slog ut en tredjedel av de 24 satelliter som lanserades vid den tiden och skadade elnätet på Hawaii nedanför sprängplatsen. Och strålningen som släpptes ut under explosionen omgav jorden i ett bälte i flera månader.
Ryska myndigheter har dock aldrig rapporterat karaktären på Kosmos-2553. Så allt kan visa sig bara vara rädsla."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram