Ratcliffe & Underrättelsetjänsterna

2024-07-08
Vad vi skall med dom till, ja denne man lär ju veta rätt så exakt...
Han blir perfekt till att utreda den saken...
Timing är viktigt, för till slut är det allt.

"John Lee Ratcliffe (född 20 oktober 1965) är en amerikansk politiker och advokat som tjänstgjorde som chef för National Intelligence från 2020 till 2021. Han har tidigare varit USA:s representant för Texas 4 : e distrikt 2015 till 2020. Under sin tid i kongressen betraktades Ratcliffe som en av de mest konservativa ledamöterna. Ratcliffe var också borgmästare i Heath, Texas , från 2004 till 2012 och tillförordnad USA:s åklagare för det östra distriktet i Texas från maj 2007 till april 2008.
President Donald Trump meddelade den 28 juli 2019 att han hade för avsikt att nominera Ratcliffe för att ersätta Dan Coats som chef för National Intelligence. Ratcliffe drog sig tillbaka efter att republikanska senatorer uttryckte oro över honom, tidigare underrättelsetjänstemän sa att han skulle kunna politisera underrättelser, och media avslöjade Ratcliffes utsmyckningar angående hans erfarenhet av åklagare i terrorism och immigrationsfall.
Den 28 februari 2020 meddelade president Trump att han återigen skulle nominera Ratcliffe till chef för National Intelligence och efter godkännande från senaten avgick han från kammaren och svors in den 26 maj. Vid sin bekräftelseutfrågning, mitt i oro för att Ratcliffe skulle politisera DNI, lovade Ratcliffe att vara opolitisk. Emellertid, under sin tid som DNI, ansågs Ratcliffe använda positionen för att få politiska poäng för Trump. Ratcliffe gjorde offentliga påståenden som stred mot underrättelsesamfundets egna bedömningar, och åsidosatte karriärtjänstemän inom underrättelsetjänsten."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram