Kvinnokrav

2024-07-03
Ja det är ju det där med individens roll i förhållande till sig själv och sina egna känslogrundande värderingar som måste utvecklas...

https://www.svd.se/a/0VQv8B/det-ar-mannen-som-ska-steppa-upp-ann-heberlein
"I helgen skrev Ann Heberlein en uppmärksammad text om att heterokvinnor borde sänka sina krav när det gäller män de kan tänkas dejta, och att utvecklingen mot att kvinnor som skaffar barn på egen hand är skrämmande. För samhället – och för de män som blir utan en partner.
Jakten på den rätte
Hur höga krav ska man ställa på en framtida partner? Maila gärna dina tankar till kulturdebatt@svd.se
Utvalda gensvar publiceras.
Hon berättar om sina väninnor som kollar upp hur mycket mannen tjänar, var han bor och om han äger sin bostad innan de går på dejt. Som helst dejtar män som är äldre, längre och har högre status än dem själva.
Kraven kan tyckas ytliga eller orimliga, men jag skulle säga att de är fullt rimliga.
Historiskt har kvinnor främst haft rollen som mamma och fru och därför varit beroende av att män ska välja dem, men i dag har många kvinnor möjligheten att välja karriär och att vara självständiga. Jag upplever att Ann Heberleins text riktar sig just till den privilegierade singelkvinnan som redan har fått barn och har ett bra jobb och som kan göra val: ”Nöj er med en lite yngre, dummare och småfattig kille som kan vara en bra hemma-pappa medan du gör karriär.” Min egen sammanfattning.
Samma strikta rollfördelning, om än med omvända kön. Varför det skulle vara bättre är oklart.
Inte ens för att skaffa barn måste man stå ut med vara i en relation med en man.
Dessutom vet jag flera kvinnor som gjort just detta, och när de kommit in i medelåldern har den ena efter den andra blivit dumpad av sin yngre pojkvän. Någonstans runt 35 känner sig killen färdig och har tömt kvinnan på det han kan få. Oftast har hon barn sedan innan, och något gemensamt barn kunde hon inte ge honom. Det här var inget problem för killen när han var i 20-års åldern, men efter 30-snåret verkar en biologisk klocka börja ticka även hos män.
Jag tycker att kvinnorna ska fortsätta söka sig till äldre män, varför inte ta en som är minst tio år äldre så du alltid får känna dig fräsch. Dejtar man en äldre man har hans testosteronnivåer förhoppningsvis gått ner några procent med åldern.
När Heberlein listar saker kvinnor söker på inför en dejt glömde hon nämna det kvinnor främst söker efter, nämligen domar i databaser över brottsregister – för att se om mannen man ska dela en bit mat med är dömd för våldsbrott. Det är jag säker på att män slipper oroa sig över.
Mannen får gärna äga sin bostad och tjäna bra. När jag gått på dejt har jag ofta köpt nya kläder och har på mig fina underkläder, använt dyra krämer och parfymer och lagt tid på att sminka mig. Killen har i bästa fall tagit det som legat högst upp i smutstvätten och kammat håret. Att han ska tjäna mer än mig och vara längre än mina 163 centimeter är väl det minsta man kan begära?
Män vill överlag känna sig behövda. Män vill känna sig starkare och större än sin kvinna. De vill tjäna mer och ha högre status. Det är så många känner sig manliga.
Att dejta män med högre status är nog inte viktigt för alla kvinnor, men jag har märkt att män kan bli skrämda av en kvinna som vill mycket och har drömmar. Om man väljer en man som har högre status än en själv, så vet man att han kan fortsätta känna sig ohotad på toppen, och vi kvinnor kan fortsätta jaga våra drömmar utan att behöva stanna upp för att han känner att vi håller på att springa om honom.
Men världen håller på att förändras. I dag är kvinnor inte längre beroende av män. Inte ens för att skaffa barn måste man stå ut med vara i en relation med en man. Och där har inte alla män hängt med: de har inte förstått att de måste höja sig några nivåer, och exempelvis bli mer kommunikativa, varma och komma ihåg födelsedagar om vi kvinnor ska välja att hellre leva med dem, än utan dem.
Elaf Ali"

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram