Krishanterande Underlivsporslin I DN

2024-07-01
Ja tänk så som det kan bli 😉 Så dråpligt det är att nu driver faktiskt Demokraterna på för att bli av med Biden på det 25:e tillägget, ett Underlivsporslin vars "skötare och Fru" mer eller mindre "vägrar" och Big Mike distanserar sig...
Vald och utvald är som elected i förhållande till selected, i presidentiella sammanhang.

https://www.dn.se/varlden/bidens-krishantering-vill-sudda-bort-bilden-av-forvirrad-aldre-herre/
"Debatten skulle övertyga väljarna att ge president Joe Biden nytt förtroende. I stället fick 81-åringen och Demokraterna ägna veckoslutet åt skademinimering.
– De gör allt för att sudda bort bilden av honom som en förvirrad äldre herre, säger USA-experten Dag Blanck.
Torsdagens debatt blev en besvikelse för både Biden och hans parti. Presidenten framstod som skröplig, stundtals osammanhängande och lyckades inte använda varken abortfrågan eller domen mot Trump i New York för att vända underläget.
Diskussionen om Bidens ålder och hälsa har präglat hela primärvalrörelsen. Nu får frågan mer uppmärksamhet än någonsin och pressen ökar på Demokraterna att välja en annan kandidat under partikonventet i Chicago i augusti.
De senaste dagarna har presidentens läger försökt lindra skadorna efter debatten – ett arbete som började redan innan Biden klev av scenen. Hans medarbetare började då kontakta reportrar och bidragsgivare för att göra klart att valkampanjen fortsätter. Dessutom uppgav hans rådgivare att en förkylning höll tillbaka Biden.
Sedan dess har Biden själv kommenterat både den svaga insatsen och sin ålder. Han var märkbart piggare vid fredagens tal i North Carolina, då han försäkrade väljarna att han inte hade ställt upp utan att vara säker på att klara fyra nya år i Vita huset.
– Jag debatterar inte lika bra som förr. Men jag vet hur man talar sanningen, sade Biden och fortsatte med att kritisera Trump för felaktiga påståenden.
Biden gav ett betydligt mer energifyllt intryck när han talade på ett kampanjmöte i Raleigh i North Carolina dagen efter debatten.
För Biden är det nu avgörande att visa upp en annan sida än under debatten, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet.
– Han behöver tala med eftertryck och visa att han inte är lika svag som han framstod då.
Även om Biden har lyckats bättre i senare framträdanden jobbar presidenten i uppförsbacke, konstaterar Blanck. En ny förvirrad insats, till exempel vid nästa debatt i september, försvårar situationen ytterligare.
Hans anhängare lyfter fram andra kandidater som nått Vita huset trots sågade debattinsatser. Där nämns Barack Obamas insats mot Mitt Romney 2012 och Ronald Reagans mot Walter Mondale 1984. På flera håll beskrivs Biden också som en ”comeback kid”, en person som vet hur man reser sig efter motgångar.
– Han har flera familjetragedier bakom sig, med både en son, dotter och fru som dött. Biden har verkligen testats av livet, men stått stark. Det försöker hans anhängare understryka nu, säger Dag Blanck.
Samtidigt har flera tunga demokrater runt om i landet offentligt uttryckt sitt stöd för presidenten. Det handlar om allt ifrån expresidenten Barack Obama och Hakeem Jeffries, partiets ledare i representanthuset, till guvernörer som Gavin Newsom och Gretchen Whitmer, vilka nämns som möjliga namn att ersätta 81-åringen.
Just Obamas uppbackning beskrivs som enormt viktigt av politiker nära Biden, enligt New York Times. Dag Blanck betonar också betydelsen av att ingen potentiell utmanare har sagt sig vara villig att kandidera. Då skulle läget förändras helt.
– Går någon av dem ut och säger att det här har gått för långt vore det väldigt allvarligt för Biden. Då kan fler följa efter.
Presidenten fortsatte på lördagen med att delta i ett insamlingsmöte i East Hampton i New York. Han lovade där bidragsgivare och partikollegor att vinna höstens val, men sade också att han förstår oron efter debatten.
– Jag hade ingen bra kväll, men jag kommer att kämpa hårdare, sade han enligt Politico.
Biden försökte också lugna de närvarande genom att hävda att Demokraterna lyckades vinna över fler av väljarna som ännu inte bestämt sig för vad de ska rösta på.
Samma dag kallade ordföranden för det nationella partiorganet och Bidens kampanjchef till krismöte med en grupp av de mest inflytelserika demokraterna runt om i landet. De ska där ha lyft fram de dryg 285 miljoner kronor som kampanjen dragit in sedan debatten som ett lugnande tecken.
Efteråt har flera av deltagarna dock varit kritiska och menat att frågan om Bidens framträdande och dess efterspel duckades på mötet. Till AP säger en rad anonyma demokrater att de uppmanades att ignorera det svåra politiska läget, något som de anser ökar oron inom partiet.
Det återstår fortfarande att se vilket avtryck debatten gör på opinionssiffrorna. De kommande veckorna väntar flera undersökningar presenteras och Demokraterna lär följa dem noggrant.
– De är nervösa, visst är de det, säger Dag Blanck."
Bidens svaga prestation i den första valdebatten mot Donald Trump får nu donatorerna att tveka om att fortsätta stödja presidenten.
På ett insamlingsmöte på lördagen i East Hampton försökte han lugna dem, och medgav att han inte hade en bra dag, och att han förstod deras oro. Men enligt Biden har väljarna inte reagerat lika negativt, och hans kampanjledning uppger att det skett en tillströmning av donationer av mindre belopp till hans kampanj sedan i torsdags.
– Efter debatten har det varit små rörelser i opinionsundersökningarna, och vi har faktiskt ökat lite, hävdade Biden enligt Financial Times (FT).
https://www.dn.se/varlden/bidens-kampanjpengar-i-fara-rika-givarna-tvekar/
Det har dock varit få mätningar efter debatten. Flera är på väg och tros bli avgörande för hur donatorerna agerar.
Enligt tidningen kom det en undersökning på fredagen som visade att omkring hälften av Demokraternas väljare tyckte att Biden skulle stiga åt sidan. Samtidigt uppger Bidens kampanjledning och rådgivare att det inte finns några sådana planer. Nästa debatt är i september och presidenten tänker delta i den.
– Det kanske inte var en strålande debatt. Men han har varit en strålande president, säger rådgivaren Anita Dunn till MSNBC.
Enligt FT kommer flera stora donatorer att fortsätta ge pengar till Demokraternas presidentvalskampanj, samtidigt som man försöker övertala Biden att kliva av.
Tänkbara ersättare som nämns är Gretchen Whitmer, guvernören i Michigan, och den demokratiske minoritetsledaren i representanthuset, Hakeem Jeffries.
En stordonator som tvärtom ökar stödet till Biden är Linkedin-miljardären Reid Hoffman.
Reid Hoffman, medgrundare till Linkedin och ”politisk filantrop”, kommer till Bidens försvar efter presidentens svaga insats i debatten mot Donald Trump.
I ett brev på fredagen skriver han att presidenten visserligen hade ”ett väldigt dåligt debattframträdande”, men att det också var en dålig idé att ”lansera en offentlig kampanj för att få honom att hoppa” av så sent inpå valet.
”Jag satsar dubbelt på att USA kommer att välja Bidens anständighet, omsorg och beprövade framgång före Trumps våld, lögner och kaos.” skriver han.
De senaste månaderna har Bidens donationer sackat efter Trumps, särskilt i samband med domen mot Trump i maj slutet av maj, som ledde till en kraftig ökning av donationerna.
Enligt CNN hade Trump sammanlagt motsvarande omkring 1,9 miljarder kronor mot Bidens 1,7 miljarder i de insamlingar som redovisas månadsvis.
Under söndagen åker Joe Biden till presidentfritidshuset Camp David, där han ska samla familjen omkring sig. Biden själv har som sagt inga planer på att hoppa av presidentvalet, och den enda som sägs kunna övertala honom är hustrun Jill Biden. Hon har dock hittills helhjärtat ställt sig bakom hans fortsatta kandidatur.
Vid ett av kampanjmötena i New York sade hon:
– Jag vet vad ni tänker på. Som Joe sade tidigare i dag så är han inte ung. Och efteråt så sade han till mig: ”Jill, jag vet inte vad som hände. Det kändes inte bra”.
Jill Bidens svar var enligt hennes egen utsaga att 90 minuters debattprestation inte ska ställas mot vad han uträttat under fyra år som president, skriver TT.
Enligt partireglerna är det i praktiskt taget omöjligt att ersätta Biden om han inte själv kliver av.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram