2024 07 01

2024-07-01
Måndagsmys den 1:a Juli när individens roll i relationer kopplas samman med den geopolitiska utvecklingen genom folkbildningens innehåll och värdeladdning.

https://www.youtube.com/watch?v=gX18JyS7COc

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss gärna:
SWISH: 076 - 118 25 68 (mottagare Caroline N.)
PATREON: https://patreon.com/defria_se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se
HEMSIDA: https://defria.se/

Kevin Spacey är på tapeten på nytt, varför vi påminner oss om handlingen i den första säsongen av House of Cards, en produktion han fick lämna i samband med #Metoo skandalerna...

- Frank Underwood, en makthungrig demokratisk kongressledamot från South Carolina och parlamentets majoritetspiska , firar 2012 års val av president Garrett Walker, som hade gått med på att utse honom till utrikesminister i utbyte mot hans stöd. Underwood får dock veta att presidenten vill att han ska främja sin agenda i kongressen och kommer inte att respektera deras överenskommelse. Invärtes sjudande presenterar Underwood sig själv som en hjälpsam löjtnant för Walker. I verkligheten börjar Underwood en utarbetad plan bakom presidentens rygg. Franks fru Claire driver en NGO , Clean Water Initiative, som hon använder för att odla sin egen kraft; hon försöker utöka dess räckvidd till den internationella scenen, ofta med hjälp av Franks kopplingar. Claire delar sin mans kallhjärtade, hänsynslösa pragmatism och maktbegär, och de planerar ofta tillsammans för att säkerställa framgången för varandras satsningar. De arbetar båda med Remy Danton, en företagslobbyist och tidigare Underwood-anställd, för att säkra pengar för sin verksamhet och utöka sitt inflytande.
Underwood inleder ett symbiotiskt och i slutändan sexuellt förhållande med Zoe Barnes, en ung politisk reporter, som i hemlighet matar henne med skadliga berättelser om hans politiska rivaler för att påverka opinionen efter behov. Samtidigt manipulerar han Peter Russo, en orolig alkoholiserad kongressledamot från Pennsylvania , för att hjälpa honom att undergräva Walkers val till utrikesminister, senator Michael Kern. Underwood låter så småningom ersätta Kern med sitt eget val, senator Catherine Durant. Underwood använder också Russo i en komplott för att avsluta en lärarstrejk och godkänna ett utbildningsförslag, vilket förbättrar Underwoods ställning med Walker.

Eftersom den nye vicepresidenten är den tidigare guvernören i Pennsylvania, ska ett särskilt val hållas för hans efterträdare. Underwood hjälper Russo att bli ren och stöder hans kandidatur, men använder senare sexarbetaren Rachel Posner för att bryta sin nykterhet och utlösa hans fall kort före valet. När Russo bestämmer sig för att berätta om sin roll i Underwoods planer, dödar Frank Russo och iscensätter hans död som ett självmord. Med det särskilda valet i kaos övertygar Underwood vicepresidenten att avgå och kandidera för sin gamla position som guvernör – och lämnar vicepresidentskapet öppet för Underwood, vilket var hans plan hela tiden. Underwood presenteras för Missouri-miljardären Raymond Tusk, Walkers vän och rådgivare.

Tusk avslöjar att han har påverkat Walkers beslut hela tiden och övertygat honom om att säga upp det ursprungliga avtalet, och förklarar att han kommer att påverka Walker att nominera Underwood till vicepresident om han gör en tjänst som gynnar Tusks intressen. Underwood motföreslår Tusk att de arbetar tillsammans för att uppfylla båda sina intressen, vilket Tusk accepterar. Under tiden, efter att ha avslutat deras affär, börjar Zoe plocka ihop ledtrådar om Underwoods olika planer. Säsongen slutar när Underwood accepterar nomineringen till vicepresident i USA .

Ring klocka ring!!!

Mysen i poddformat (dvs enbart ljud) finns att spela upp eller ladda ner här:
https://myspodd.defria.se
Följ De Fria på Telegram!
https://t.me/defria
The Free People's Movement på YouTube!
https://youtube.com/TheFreePeoplesMovement

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram