Den Spanska Bataljonen

2024-05-30
What is the Spanish Legion, whos militants have appeared in Ukraine?
Part 1
Spanish Legion fighters are part of Spanish Army but have now appeared in Ukrainian mercenary battalions, Sputnik previously discovered. What do we know about the Spanish Legion and its legionnaires?
◾️The Spanish Foreign Legion was created in 1920, modeled after the French Foreign Legion (1831). "The Spanish Foreign Legion was raised as a unit of Spanish and foreign volunteers... to be used as a vanguard force in the Hispano-Moroccan War," official website of the president of the Government of Spain and the Council of Ministers says.
◾️Now the Legion accepts Spanish citizen and Hispanic American (Argentina, Bolivia, Costa Rica, Colombia, Chile, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Equatorial Guinea, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Dominican Republic, Uruguay, Venezuela) or Equatorial Guinean militants to its ranks.
◾️There are approximately 120,000 military personnel. It is accepted to serve both for men and women.

What is the Spanish Legion, whos militants have appeared in Ukraine?
Part 2
◾️In recent years, the Spanish Legion was involved in war in Bosnia as part of the SFOR (1995-2004).
◾️The Spanish Legion took part in the Iraq War, deploying in Najaf (2003-2004). The legion units deployed in Iraq were involved in operations against Iraqi forces and civilians.
◾️ In 2005, the legion was deployed in Afghanistan and took part in several NATO-coalition actions against Taliban and local Tajik troops. The Spanish Legion left Afghanistan in 2021.
◾️Since 2006, one of the Spanish Legion units has been deployed in Southern Lebanon as a part of UNIFIL. In 2022, Hezbollah Secretary General Hassan Nasrallah descried UNIFIL as an “armed foreign force violating Lebanon’s sovereignty,” accusing it of working for Israeli interests.
◾️In 2013-2022, the Spanish Legion had a mission in Mali, alongside the French Foreign Legion. The last Spanish soldiers returned from Mali on May 19, 2024. "The Legion's mission is to provide EU Training Mission members and facilities with security and protection while contributing to improve the situation in Mali," European External Action Service noted in 2020.
◾️Spain does not widely publicize the operations of its own foreign legion, that's why little is known about it. Losses sustained by the Spanish Legion in any operation are never disclosed.
◾️In March 2024, Spanish Foreign Minister José Manuel Albares said that Spain was not considering the possibility of sending troops to Ukraine. Earlier, the head of the Spanish Ministry of Defense, Margarita Robles, noted that Spanish troops “will never take part in the war in Ukraine.”

https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Division
Som så ofta så kan Karl Gerhards verk ge en inte obetydlig ledning till olika historiska förlopps utveckling.
https://carlnorberg.se/2017/10/01/talar-nagon-spanska/
“Om det slumpar sig så och han får tid” från 1937 refererar till Franco, men för att förstå det roliga i att Franco under inspektion av sina trupper ställer frågan “Talar någon spanska?” måste man också veta något litet om spanska inbördeskriget.
År 1922 så fördes Benito Mussolini till makten i Italien, med hjälp av den venetianske bankiren Volpi di Misurata, vilken senare blev Mussolinis utrikesminister, detta skedde samtidigt som man började förbereda ett maktövertagande i Tyskland som blev känt under namnet ”ölhallskuppen”1923-11-09, vilken av någon för mig okänd anledning ännu denna dag firas årligen, för det är ju näppeligen misslyckandet som kan firas med avseende på vad som senare skulle komma att hända. Parallelliteten med dagens geopolitiska händelseförlopp måste sägas vara anmärkningsvärd på en rund jord.
Spanska inbördeskriget var alltså samma gamla vanliga återuppvärmda soppa kokad av samma kockar med samma syfte som alltid.
Den spanska diktatorn Francisco Franco kommer därför- eller inte - dock få en ny viloplats efter att lagstiftare röstade för att utplåna den fascistiska ledaren från den kontroversiella "Valley of the Fallen" memorial.
Det spanska parlamentet har alltså godkänt en icke-bindande resolution för ett förslag om att ta bort Francos rester från platsen nära Madrid och omvandla den till en plats för "reflektion och försoning" snarare än ett monument till fascismen.
Valle de los Caídos ("Fall of the Fallen") är en katolsk basilika och ett monumentalt minnesmärke som byggdes, på Francos begäran, av de politiska fångarnas tvångsarbete för att hedra de francotrognas olyckor i det spanska inbördeskriget.
Määäääänh...Den konservativa regeringen av premiärminister Mariano Rajoy, vars folkparti röstade emot resolutionen, kan alltså välja att inte låta det övergå till lag......
Spanien som konstitution är alltså en kvarleva från det Spanska inbördeskriget där man 1978 gjorde ett försök att få landet att i det dolda fortsätta verka enligt en globalistiskt orienterad fascistisk agenda
Karl Gerhard om detta:
"I den en riksdaler Banco, sätter vår regim en Franco, City gör kalkyler som de börsschakyler som de äro.
Franco går om kring och småler emot forna dars idoler, är han ganska pottig fastän Don Quijottig i sin väderkvarnska strategi
Han är den typen som käckt går i strid ifall det slumpar sig så och han får tid, han sina trupper strax före brukar granska, hallå där talar någon spanska.
Jag hade tänkt mig att inta Madrid ifall det slumpar sig så och jag får tid men på regeringens sidor sjungs det visor och caballeron knäpper kastanjett...."
Så att Katalonien som motor för den Spanska ekonomin vill bryta sig loss, är inte helt obegripligt precis som att Madrid gör allt för att motverka detta.

1936–1939: Spanska inbördeskriget
Spanska inbördeskriget brukar ofta omtalas som en tysk ”generalrepetition” inför andra världskriget. Det blev en möjlighet för Hitler och den tyska krigsmakten att pröva flygvapnets styrka. Luftwaffe gav understöd till Francos arméer och utförde terrorbombningar mot civila mål.
Då fanns det Svenska Aeroplan Aktie Bolag som licenstillverkade Junker bombplan och dessutom så licenstillverkades det vapen i Karlskoga genom Bofors sedan 1919

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram