Mystiskt Ljusfenomen I Mellansverige

2024-05-29
Kajaliskt värre...

https://marcusoscarsson.se/i-natt-mystiskt-ljusfenomen-i-sverige-har-larmat-polisen/
"Ett mystiskt ljusfenomen i två delar rörde sig över himlen i Mellansverige i natt.
Vittnesmålen har rapporterats in från minst ett tiotal städer, bland annat Norrköping, Uppsala, Södertälje, Stockholm, Västerås och Ludvika.
Och fenomenet saknar hittills förklaring, rapporterar bland annat Aftonbladet och Expressen.
Ljuset, som sågs vid 01.30-tiden, beskrivs som ett klot i mitten med en liten svans och har chockat vittnen.
– Himlen bara lös upp. Först trodde vi att det var månen, men det lös så starkt och sen började det röra på sig, säger Felix Adolfsson, som såg ljuset i Enköping, till Aftonbladet.
Larmade polisen
Tidningen har sökt svar från Försvarsmakten, SOS Alarm och polisen om någon av dem kan förklara vad det är folk har sett.
Ingen av dem har haft någon verksamhet som kan förklara ljuset eller vet vad det handlar om.
Polisen bekräftar dock att man har fått in minst ett larmsamtal om händelsen.
– Någon har sett ljusfenomenet klockan 01.37 och beskrivit det som att det kan ha varit en drönare, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl i region Bergslagen.
Spekulationerna vilda
Inte heller någon astronom har på onsdagsmorgonen gått att nå för att kunna ge svar på vad alla vittnen sett på himlen i natt.
Frågorna är därför många och spekulationerna har satts igång. En del vittnen tror inte att ljuset har skapats av människor och misstänker utomjordisk aktivitet.
– Det var helt tyst, man hörde ingenting. Det var häftigt som fan, säger Magnus Pousette, som såg ljuset från Nacka, till Expressen.
– Först verkade det nästan stå stilla. Det rörde sig i maklig takt, sen ökade det takten och blev väldigt snabbt mot horisonten, säger en annan person till samma tidning.
Teorin: raketuppskjutning
En teori är att det är en raketuppskjutning från det amerikanska rymdföretaget SpaceX.
För ett par år sedan syntes ett liknande fenomen som kunde förklaras just på det sättet. I nuläget är det dock inte bekräftat att så är fallet under onsdagsnatten, men tidigare på kvällen ska en satellit ha skjutits ut i rymden från Kalifornien.
– Uppskjutningen av satelliten har förberetts under lång tid, och den kommer att ge oss helt ny information om framstegen och effekterna av klimatförändringarna, säger Jarkko Koskinen, vd för Geospatial Information Center, i ett pressmeddelande enligt finska Iltalehti."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram