Ryskt Generalmysterium I Expressen

2024-05-27
Kanske Ryssland samarbetar med 55 andra länder mot Terroristfinansiering...

"De ryska generalerna är nu i förvar i väntan på rättegång. Åtalspunkterna baseras på mutor i mångmiljonklassen och anklagelser om storskaliga bedrägerihärvor.
Vice försvarsminister, Timur Ivanov greps i slutet av april, misstänkt för att ha tagit emot mutor för över 100 miljoner kronor.
Ytterligare gripande av HR-chefen för försvaret, Jurij Kuznetsov, generalen Ivan Popov och biträdande chefen för den ryska generalstaben, Adam Shamarin, innehåller alla anklagelser om mutor, bedrägerier och stöld.
Överstelöjtnant Joakim Paasikivi följer utvecklingen noga. Han menar dock att det är svårt att säga vad det här tyder på.
– De har blivit åtalade eller anklagade för korruption i en miljö där alla är korrumperade, säger Paasikivi och fortsätter:
– Det händer någonting. Det är någon typ av utrensningar som pågår, på relativt hög nivå i den ryska krigsmakten.
Mot korruption
Sergej Sjojgu fick lämna sin post som försvarsminister efter 12 år och ersattes av ekonomen Andrej Belousov.
En del har lyft förändringen som en del av Putins arbete för att komma till rätta med den omfattande korruption som präglat landets armé.
– Sitter generalstabschefen Valerij Gerasimov kvar eller blir han omplacerad, då är det indikation på att något händer, säger Paasikivi.
– Kommer fler generaler att bli åtalade, ja då är det väldigt intressant, men för närvarande är det svårt att säga vad som händer."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram