Sectra AB & Nato

2024-05-24
Aktieägaren Shannon AB är ett bolag som ägs av Torbjörn Kronander och Jan-Olof Brüer. * = Sectras grundare.
Med lösningar och tjänster för medicinsk bildbehandling IT och cybersäkerhet hjälper Sectra sjukhus världen över att effektivisera vården, och kritiska sociala funktioner, myndigheter och försvarsstyrkor i Europa för att skydda samhällets känsligaste information.
Sectra AB är ett svenskt företag grundat 1978 verksamt inom medicinteknik och krypterade kommunikationssystem . Uppmärksammade produkter inkluderar kommunikationssystemet RAKEL som används av svenska organisationer och institutioner som tillhandahåller viktiga offentliga tjänster som räddningstjänst och allmännyttiga leverantörer som kraftbolag.
Under räkenskapsåret 2019/2020 hade företaget en nettoomsättning på 1 661 miljoner kronor , ett rörelseresultat på 295 miljoner kronor och 859 anställda. Bolaget är publikt registrerat på Nasdaq, OMX Stockholm.
Företaget kommer från Linköping , Sverige, där deras huvudkontor finns. Det är ett av de större teknikföretagen i staden och har nära kopplingar till Linköpings universitet där företaget startades.
Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram