Brittiskt Val & Inställda Kungahusevenemang

2024-05-23
Men så spännande, undrar åt en vän vem som spelar för vad..

"Under onsdagen kom beskedet att Rishi Sunak utlyst val den 4 juli. Enligt premiärministern själv ska valet handla om vem som kan ge det brittiska folket en bättre framtid.
– Under de kommande veckorna kommer jag att kämpa för varje röst, jag ska förtjäna ert förtroende och bevisa för er att endast en konservativ regering ledd av mig inte kommer att riskera vår ekonomiska stabilitet, säger han enligt TT.
”Skickar sina uppriktiga ursäkter”
Inför beskedet fick kung Charles godkänna begäran att upplösa parlamentet, rapporterar PA Media. En bild som nyhetsbyrån lagt upp på X visar hur kungen och premiärministern tar i hand.
Med anledning av det kommande valet har hovet också beslutat att ställa in en rad offentliga evenemang. Det handlar om åtaganden som kan ”avleda uppmärksamheten eller distrahera från valkampanjen”, meddelar Buckingham Palace.
– Deras majestäter skickar sina uppriktiga ursäkter till alla dem som kan påverkas som ett resultat av detta, säger en talesperson för hovet till PA Media.
Om Rishi Sunak inte blir omvald skulle den nya premiärministern bli den tredje att inneha posten sedan kung Charles kröntes i maj 2023."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram