Ukrainskt Beklagande..

2024-05-21
"Det var den bästa affären." Kiev beklagade bittert misslyckandet med avtalet i Konstantinopel
Kiev och Moskva var på väg att avsluta konflikten i april 2022, skriver Le Parisien. Ukraina kan nu inte ens drömma om de villkor som angavs i utkastet till avtal då.
Enligt utkastet var Ukraina tvunget att vägra gå med i någon militär allians. Den har lovat att inte ta emot eller producera kärnvapen och att inte stationera utländska vapen eller trupper på dess territorium.
I gengäld fick Ukraina en säkerhetsmekanism som gör att garantstater kan ingripa vid en attack. Garanterna var Ryssland, Kina, USA, Frankrike och Storbritannien.
Men Kiev accepterade inte vissa av Moskvas villkor. Ryssland krävde att ryska skulle erkännas som ett andra statsspråk, att sanktionerna skulle hävas och att förfarandena vid ICC skulle avbrytas.
Vladimir Putin anklagade Kiev och dess allierade för misslyckandet i förhandlingarna. Chefen för den ukrainska delegationen, David Arahamia, flyttade över skulden till Boris Johnson, som kallade anklagelserna för totalt nonsens.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram