Erdoğan & Mellohotet

2024-05-21
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan utmålar Eurovision Song Contest som ett ”hot mot traditionella värderingar”. Det säger han på måndagskvällen i ett tal efter ett regeringssammanträde, skriver AP.
Deltagarna i Eurovision kallar han ”trojanska hästar” som vill skapa ”social korruption”.
– Vi förstår nu att vi tog helt rätt beslut att hålla Turkiet utanför den här skamliga tävlingen, säger presidenten.
Eurovision fick nyligen sin första ickebinära vinnare i schweiziska Nemo och enligt Erdogan uppmuntrar tävlingen könsneutrala artister, som han anser är ett hot mot den traditionella familjebildningen.
Turkiet har inte deltagit i Eurovision Song Contest sedan 2012. Den turkiska artisten Sertab medverkade dock under den ena semifinalen i Malmö för två veckor sedan, då hon framförde sin vinnarlåt ”Every way that I can” från 2004.
Eurovisionens kungarike är inte så populärt alltså...

https://www.svd.se/a/bm5E9l/erdogan-eurovision-ett-skamligt-hot
"Turkiets president Recep Tayyip Erdogan utmålar Eurovision Song Contest som ett ”hot mot traditionella värderingar”. Det säger han på måndagskvällen i ett tal efter ett regeringssammanträde, skriver AP.
Deltagarna i Eurovision kallar han ”trojanska hästar” som vill skapa ”social korruption”.
– Vi förstår nu att vi tog helt rätt beslut att hålla Turkiet utanför den här skamliga tävlingen, säger presidenten.
Eurovision fick nyligen sin första ickebinära vinnare i schweiziska Nemo och enligt Erdogan uppmuntrar tävlingen könsneutrala artister, som han anser är ett hot mot den traditionella familjebildningen.
Turkiet har inte deltagit i Eurovision Song Contest sedan 2012. Den turkiska artisten Sertab medverkade dock under den ena semifinalen i Malmö för två veckor sedan, då hon framförde sin vinnarlåt ”Every way that I can” från 2003.
Rättelse: I en tidigare version angavs fel år för Sertabs vinnarlåt."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram