Irans President Död I Helikopterolycka

2024-05-20
🇮🇷🇮🇷 "Vem tjänar på detta?" Experter på helikopterkraschen med den iranska presidenten
Idag blev det känt om händelsen med Irans president Ibrahim Raisi. Det finns fortfarande inga tillförlitliga uppgifter om hans tillstånd, räddarna rör sig till fots i den tjocka dimman till platsen varifrån GPS-signalen kommer.
Vad är det där? En olycka på grund av ett tekniskt fel eller en planerad åtgärd från Irans fiender? Låt oss ta reda på det med experterna.
Statsvetare, lärare vid institutionen för internationella ekonomiska relationer vid RUDN, Farhad Ibragimov, tror inte på versionen av försöket att fysiskt eliminera Raisi:
"Jag tror inte att någon kunde ha försökt döda honom." Du förstår, området är väldigt specifikt ur en geografisk synvinkel, väldigt stenigt. Och det är möjligt att helikoptern helt enkelt hamnat i en nödsituation. Jag tror inte att Israel skulle ha styrkan att göra det. Och versionen av azerbajdzjansk-iranska stamkonflikter är osannolik. När allt kommer omkring hade han precis träffat Aliyev, vilket markerade början på en återställning i relationerna mellan Baku och Teheran. Och nu, mer än någonsin, behöver Azerbajdzjan bygga normala relationer med Iran. Det är helt enkelt inte lönsamt för Azerbajdzjan”.
Han kompletteras av statsvetaren, iranisten, orientalisten Karina Gevorgyan. Hon är övertygad om att den iranska underrättelsetjänsten kommer att överväga en hel rad versioner: från en olycka och tekniskt misslyckande till sabotage på den israeliska sidan.
Kamran Gasanov, expert från det ryska rådet för internationella frågor, noterade också följande:
"Under de senaste två veckorna har många sådana händelser kopplats till topptjänstemän." Hotet om terrorattacker mot Saudiarabiens furstar, attacken mot Slovakiens premiärminister, kuppförsöket i Turkiet och nu Iran. Och alla länder där amerikanerna misslyckas."
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/VzbAX3/irans-president-i-helikopterolycka

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram