Dödlig Nordkoreansk Virus & Bakterieframställning

2024-04-18

Kim Jong-Uns leende – under robotuppskjutningen
Stefan Soxbo
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHUTTERSTOCK
Biologiska vapen kan riktas mot människor, djur eller växter för att orsaka sjukdom eller död enligt Totalförsvarets forskningsinstitut.
”USA bedömer att Nordkorea har ett omfattande program för att framställa biologiska vapen. Landet har kapaciteten att producera bakterier, virus och toxiner i militärt syfte”, skriver amerikanska utrikesdepartementet i en rapport.
Man bedömer det som troligt att Nordkorea kan använda sig av okonventionella metoder som ”giftpennor” eller sprejer speciellt framtagna för att i smyg sprida dödliga sjukdomar som smittkoppor och mjältbrand. Detta skulle kunna sprida kaos
Dödligheten i den svårare formen av smittkoppor är 20–30 procent. Mjältbrand har hög dödlighet om det inte behandlas.
”Kan användas effektivt i krig”
Nordkorea har aldrig bekräftat att man skulle ha biologiska vapen i sin arsenal. Men det har spekulerats i att landet haft kapaciteten att framställa biologiska vapen ända sedan 1960-talet, skriver Evening Standard.
Landets förre ledare Kim Il-Sung sade på 1990-talet att ”bakterier kan användas effektivt i krig”.
Under 1990-talet kom ryska rapporter om att Nordkorea testade biologiska vapen på avlägsna öar och att landet bedrev forskning kring mjältbrand, kolera, smittkoppor och böldpest. Det bekräftades av dåvarande CIA-chefen James Woolsey.
Det har även förekommit uppgifter från avhoppare om att Nordkorea testat biologiska vapen på politiska fångar. Detta har dock aldrig bekräftats av en oberoende part.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram